Skip to content

Stadscentrum in omgeving

Bekijk hier alle vakantiehuizen in de omgeving van Willemstad – de kleurrijke hoofdstad van Curacao.

Zoek en boek

Prijs

Personen

Locatie

Voorzieningen

Type vakantiehuis

153 Accomodaties gevonden

Stadscentrum in de omgeving van je vakantiehuis

Willemstad is de hoofdstad van Curacao en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Kenmerkend zijn alle gekleurde huisjes, de unieke pontjes brug en de inmens hoge Julianabrug. Willemstad is onderderverdeeld in 2 stadsdelen: Punda en Otrabanda (de andere kant). Hier tussenin ligt de de natuurlijke haven (de Sint Anna Baai). De doorgang naar het grote industrie gebied. Het is een waar schouw spel wanneer grote containerschepen / cruise schepen de haven binnen varen en je vanaf het terras dit vanaf dichtbij kunt bewonderen.

Otrabanda

Otrabanda is een wijk nog volop in ontwikkeling. Het kenmerkt zich door de lange winkelstraat: de Bredestraat. Je vindt hier vele winkeltsjes, marktkraampjes, kleine bars, restaurants en mooie muurschilderingen. Er zijn diverse touroperators die hier leuke stadswandelingen organiseren zodat je Otrabanda op z’n geheel eigen wijze kunt ontdekken.

Punda

Punda is het meest drukke deel van Willemstad. Hier vind je ook vele winkels, marktkraampjes, restaurants en bezienswaardigheden: De handelskade , Mikvé Israël-Emanuel Synagoge, Fort Amsterdam, het Waterfort en Plasa bieu waar je heerlijk lokaal kunt eten voor een goede prijs. Op donderdag is Punda the place to be met Punda Vibes! Een dagje Willemstad mag dus zeker niet ontbreken in je welverdiende vakantie.

femke

Heb je nog vragen? Laat ons je terugbellen.

Femke Curacao-expert