Skip to content

West

Vakantiehuizen West Curacao

Bekijk hier alle vakantiehuizen in het mooie Westen van Curacao.

Zoek en boek

Prijs

Personen

Locatie

Voorzieningen

Type vakantiehuis

15 Accomodaties gevonden

West Curacao

West Curacao wordt ook wel banda bou (onderkant) genoemd. Het Westen van Curacao kenmerkt zich door rust, natuur en mooie natuurlijke stranden. Vakantiehuizen in het Westen van Curacao vind je op prachtige locaties. Vakantiehuizen aan zee, in de natuur, op loopafstand van het strand of met fantastisch zeezicht. Curacao heeft in het Westen ook twee bijzondere natuurparken. Het Sheta boka park en het national Christoffel park. Vele bezoeken het National Christoffel park om de 372 meter hoge Christoffelberg te beklimmen. Deze klim duurt zo’n 2 a 3 uur. Je kan ook diverse andere mooie wandelroutes maken of met een gids het natuurgebied verkennen. Het sheta boka national park kenmerkt zich door een 10 kilometer lange ruige kust met 7 inhammen (boka’s). Je kan hier met je huurauto de diverse bijzondere boka’s bekijken zoals de natural bridge formatie.

Stranden West Curacao

Na alle activiteit in de parken is het heerlijk om een strandje te gaan bezoeken. Je hebt veel keus aan Stranden in West Curacao. Playa Kalki, Playa Grandi, Lagun, Playa Jeremi en Grote Knip. Stuk voor stuk stranden waar je je echt in de Caribbean waant. Hagelwitte stranden en een aqua blauwe zee. Ideaal om te gaan snorkelen en/of duiken. Bij playa Kalki vind je Go West Diving. Een gecertificeerde PADI duikschool die diverse duik tours aanbiedt. Vanaf het strand maar ook met de boot. Stranden met iets meer fasciliteiten zoals een restaurant vind je iets verderop. Playa Porto Mari, Karakter, Daaibooibaai en Cas Abou moet je ook zeker gezien hebben in je vakantie op Curacao.

Lekker eten in West Curacao

Een heerlijke lunch mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je het Westen van Curacao gaat ontdekken. Het Westen kent diverse restaurants. Sol food en Jaanchies zijn een echte aanrader. De lokale keuken van Jaanchies staat bekend om het dhr. Jaanchies zelf. Vol passie verteld hij persoonlijk aan jou de menu kaart. Jaanchies staat ook bekend om de stoofpotjes van kip, geit of leguaan. Op de wat meer toeristischere plekken zoals Coral Estate kun je ook heerlijk lunchen bij Karakter. Een tafeltje met zeezicht of heerlijk bediend worden op het strand, het is allemaal mogelijk.

femke

Heb je nog vragen? Laat ons je terugbellen.

Femke Curacao-expert