Skip to content

Rust en natuur

Ben je op zoek naar een vakantiehuis waar je de rust en natuur goed kunt ervaren? Bekijk hier de vakantiehuizen op mooie locaties op Curacao en ga een heerlijke relaxte vakantie tegemoet op het Caribische eiland Curacao.

Zoek en boek

Prijs

Personen

Locatie

Voorzieningen

Type vakantiehuis

37 Accomodaties gevonden

Rust en natuur

Met name het Westen in Curacao kenmerkt zich door rust en natuur. Je kan hier heel vele activiteiten doen waar je niets merkt van het vele toerimse dat Curacao heeft. Curacao is het grootste eiland van de ABC eilanden en mede daarom ook de populairste vakantiebestemming van het Caribisch gebied. Er is heel veel te doen voor jong en oud.

Top 5 activiteiten met rust en natuur

  1. Het National Christoffelpark

Het grootse nationale park van Curacao kenmerkt zich door de 372 meter hoge Christoffelberg. Vele mensen beklimmen deze berg en op de top wordt je dan ook beloond door een magnifique uitzicht. De wandeltocht duurt zo’n 1,5 uur en het is raadzaam om zo vroeg mogelijk te starten zodat je niet teveel hinder hebt van de warme temperaturen.

Naast het beklimmen van de Christoffelberg zijn er nog veel meer dingen te doen. Ontdek het museum, landhuis Savonet, ga op jeepsafari of ontdek het noorden met je eigen huurauto. Op de website van het nationaal Christoffel park vind je heel veel informatie over wat er te doen / te zien is in het park.

  1. Het National Sheta Boka park

Naast het Christoffelpark vind je het National Sheta Boka park. Een park van 10 kilomter lang aan de ruige noordkust van Curacao. Het park heeft 10 inhammen/baaien waar de zeeschildpadden hun eieren leggen. Daarnaast heb je 4 boka’s die je kunt bezoeken. Het groffe geweld van de zee tegen de rotsen is een waar spektakel om te zien. Je kan in het park wandelen maar je kan de diverse boka’s ook met de auto bereiken. Bij de ingang van het park krijg je een handige route kaart zodat je niets mist van het prachtige national sheta boka park op Curacao

  1. De natuurlijke stranden in het Westen

In het lijstje mogen de prachtige baaien natuurlijk niet ontbreken. Droom weg bij aqua blauwe baaien waar je geweldig kunt snorkelen, lekker kunt lunchen en kunt genieten van de flora en fauna van Curacao. De stranden die je zeker gezien moet hebben zijn playa kalki, playa jeremi, playa lagun, kleine knip en grote knip.

  1. De Hato Grotten

De hato grotten liggen nabij het vliegveld van Curacao, Hato airport. Je leert hier veel over de geschiedenis van Curacao. De indianen, de slaven die zich hier schuil hielden en hoe de grotten zijn ontstaan. We raden je dan ook aan om de tour door de grotten te doen met een gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis, de cultuur, flora en fauna van Curacao.

  1. De onderwaterwereld van Curacao

De onderwaterwereld van Curacao is adembenemend. Op vele plekken kun je prachtig snorkelen en duiken. Onderwater ervaar je totale rust en kun je genieten van al het mooie koraal en de bijzondere vissen. Op vele stranden bevinden zich duikscholen waar je met een instructeur kan duiken of duikspullen kunt huren.

Wil je in het Westen van Curacao verblijven? Bekijk dan alle vakantiehuizen in het Westen en geniet van de rust en natuur op Curacao.

femke

Heb je nog vragen? Laat ons je terugbellen.

Femke Curacao-expert