Skip to content

Budgetvriendelijke accommodaties

Een vakantie naar Curacao hoeft niet duur te zijn!

Bekijk accomodaties

Goedkoop verblijf op Curacao

Zeker als je met meerdere personen reist is een vakantiehuis op Curacao vaak goedkoper dan een hotel. Daarbij heeft een vakantiehuis als voordeel dat je een eigen keuken en grote koelkast tot je beschikking hebt zodat je niet elke dag buiten de deur hoeft te ontbijten, lunchen of te dineren.

Bekijk alle vakantiehuizen met een last minute deal en boek jouw accommodatie voor de laagste prijs bij Holiday Rentals Curacao!

Blue Bay Beach Curacao

Goedkope supermarkten Curacao

De boodschappen zijn relatief duur op Curacao. Het meeste moet immers geimporteerd worden vanuit Nederland en/of de USA.  Maar Curacao kent vele (super)markten waar je best goedkoop je boodschappen kunt doen. Kies voor lokale producten want die zijn over het algemeen goedkoper. De supermarkten zijn dagelijks geopent, de meesten ook op zon en feestdagen met wellicht wat aangepaste openingstijden.

Good to know: Op Curacao is men gewend dat de boodschappen voor je ingepakt worden. Degene loopt mee naar je auto dus je wordt volledig ontzorgt. Het is dan gangbaar dat je degene een paar guldens geeft. Dit is mede hun salaris. Wil je niets geven dan moet je dat gelijk aangeven. Geen kleingeld? Bij de kassa kun je vragen of ze een aantal guldens extra bij willen pinnen.

Mangusa Hypermarket – Cas Cora weg

De Mangusa hypermarket in Santa Rosa is een inmens grote supermarkt waar je heel veel keus hebt. Niet alleen voor eten/drinken maar ook voor verzorginsgproducten, inventaris keuken etc. Zeker wanneer je met een wat groter gezelschap op reis gaat kun je hier goed je boodschappen doen.

Adres
Mangusa Hypermarkt
Cas Coraweg 43

Openingstijden
ma-do 08:00 – 19:00
vrij-za 08:00 – 20:00
zondag 08:30 – 13:00

Esperamos – Jan Noorduyn weg

Esperamos is een lokale winkel. Je vindt hier vele speciaalbieren, superfoods en vegan producten.

Adres
Jan noordduynweg 60

Openingstijden:
ma-za: 8:00 – 19:30
zondag: 8:00– 15:00

Vreugdenhil – Caracasbaaiweg

Vreugenhil is vergelijkbaar met de Spar. Met name de groenten zijn hier relatief goedkoop en ook kun je het ‘Gewoon’ merk (jumbo) hier verkrijgen.

Adres
Vreugdenhil
Schubappelweg z/n (Zijweg Caracasbaaiweg)

Openingstijden
ma-za 08:00-20:00
zondag 08:00-13:00

Centrum Supermarket Piscadera en Mahaai

Centrum supermarket is ook een uitgebreide en zeer nette winkel. Je zult hier alles vinden wat je zoekt.

Adres
Centrum Piscadera
Weg naar Bullenbaai

Openingstijden:
ma-za: 7:30 – 20:00
zondag: 7:30 – 17:00

Adres
Centrum Mahaai
S.B.N. Doormanweg z/n

Openingstijden:
ma-za: 7:30 – 20:00
zondag: 7:30 – 17:00

Toko’s

Curacao kent vele kleine toko’s gerund door Chinezen. Dit zijn kleine supermarktjes waar je niet doorheen kunt lopen maar waar je bij de cassiere kunt aangeven wat je nodig hebt en dan pakken zij het voor je. Een uitzondering is Luna Park. Dit is een grote Toko. Voordeel is dat zij tot erg laat geopend zijn.

Adres
Caracasbaaiweg 197

Openingstijden:
ma-za: 7:30 – 22:00
zondag: 8:00 – 20:00

De drijvende markt

Een tijdje was de drijvende markt in Punda er niet meer vanwege de omstandigheden in Venezuela maar sinds medio 2023 zijn de zogeheten ‘barkjes’ er weer. Hier kun je op de markt verse fruit en groente kopen voor een scherpe prijs.

Daarnaast heb je ook de van den Tweel supermarkt (de APPIE) op 2 locaties. Jan Thiel is een kleinere vestiging en op Zeelandia zit de grotere vestiging. Niet de goedkoopste maar als je op zoek bent naar bekende producten dan zul je ze hier vinden. Nabij het Blue Bay golf and Beach resort vind je in de shopping mall Sambil, Carrefour. Ook niet de goedkoopste maar wel een heerlijke Franse banketbakkers afdeling..

Goedkoop uit eten Curacao

Je kan natuurlijk heerlijk thuis de bbq aansteken maar het is ook genieten als er lekker voor je wordt gekookt. Curacao kent ook vele fastgood ketens zoals KFC, Mc Donalds, Burger king, Domino’s en snackbars waar je voor weinig geld eten kunt halen maar het is zonde om op Curacao hier te gaan eten. Maak kennis met de Curacaose keuken en geniet van de lokale specialiteiten, op bijzondere plekjes voor weinig geld.

Verder zie je op Curacao, vanaf een uurtje of 21:00 uur, overal de zogeheten ‘Truki Pans’. Moet je ook zeker een keer geprobeerd hebben. Truki pans zijn mobiele snackbars waar je een heerlijke plates of broodjes kunt bestellen met vlees en vis.

Foodtrucks

Op Curacao zie je overdag vele foodtrucks langs de weg staan zoals je die ook kent van de festivals. Maar op Curacao staan ze er het gehele jaar door. Je kan hier heerlijke batidos (fruitshakes), pastechi’s, soshesi demansa (worstenbroodjes) en empanada’s krijgen.

Plasa Bieuw

Plasa Bieuw moet je zeker ervaren hebben. Niks geen luxe inrichting maar mooie vrouwen achter grote fornuizen die alleen maar lokale gerechten bereiden. Verse vis, mals vlees, funchi, stoofpotjes, cactus soep etc. Je moet het echt zelf ontdekken. Plasa Bieu is wel alleen voor de lunch geopent.

De Visserij – Piscadara

Ook deze mag zeker niet aan je lijstje ontbreken. Ondertussen wel erg toeristisch geworden qua drukte maar het concept is wel gelijk gebleven. Je moet even in de rij staan om je bestelling te doen maar het is een prachtige locatie met echt heerlijke vis voor weinig geld en een ervaring opzich. Onze favoriet is toch zeker de verse tonijn!

Old Dutch – Punda

Een eetcafé waar wij zelf graag naartoe mogen gaan is eetcafé Old Dutch. Een uitgebreide kaart, al vele jaren altijd goede kwaliteit (dat is wel eens anders) en voor een scherpe prijs. De grote schnitzel en de wrap special zijn onze favorieten.

De buren en Plein Café Wilhelmina – Willemstad

Deze 2 restaurants liggen naast mekaar en bieden dagelijks een dagspecial aan. Je kan dan al voor 8,- een heerlijke maaltijd krijgen. Beide restaurants hebben een grote kaart. Eetcafé de buren heeft op donderdag een local special. Je ontvangt dan op alle lokale gerechten 25% korting. Tip! Bestel het overheerlijke lokale gerecht, Keshi Yena (rijst met gesmolten kaas, pruimen, pulled chicken, olijven en meer..)

Happy hours Curacao

Curacao staat bekend om zijn vele happy hours. Een drankje is relatief duur op Curacao. Zo betaal je voor een wijntje al snel rond de 6 euro. Een happy hour is dus mooi meegenomen voor je goedkope vakantie naar Curacao. Benieuwd naar alle happy hours op Curacao? Bekijk de K-pasa welke wekelijks wordt uitgegeven met alle happy hours, specials, leuke activiteiten en meer..

Hieronder een 6-tal happy hours die je zeker niet mag missen:

De Buren en Plein Café Wilhelmina – Punda (Willemstad)

De buren heeft dagelijks een happy hour van 16:00 tot 18:00 uur. 2 uur! Daarnaast serveren zij ook elke dag een heerlijke dagspecial met 25% korting. Direct naast De Buren vind je Plein Café. Zij hebben ook een dagelijk happy hour van 17:00 tot 18:00 uur en serveren een elke dag een ‘daghap’ voor maar €8,- Lekker voor je portemonnee!

Netto bar – Otrobanda (Willemstad)

Deze bar moet sowieso op je bucketlist naar Curacao staan. Het is de oudste bar van Curacao en staat bekend om de groene rum. Ook de lokale bevolking mag hier graag vertoeven. De bar is bijna een museum dus vergeet niet om de muren te bestuderen. Op vrijdags is hier happy hour van 17:00-18:00

Chill en Bonita – Mambo beach

Mambo beach moet je zeker ook bezocht hebben en op vrijdags is het hier dan ook erg druk. Chill start het happy hour op vrijdag om 17:00 uur tot 18:00 uur. Het naastgelegen Bonita begint het happy hour om 17:30 toto 19:00 uur. Dus je kan heerlijk 2 uur happy houren op het strand en aan de zee.

Zanzibar – Jan Thiel

Zanzibar staat bekend om zijn wekelijkse happy hour op de zaterdag van 17:00-18:00 uur met live muziek. Je kan hier heerlijke ovenpizza’s krijgen welke je relaxt op het strand kunt opeten.

Blend Beach Bar – Blue Bay

Op het Blue Bay Golf and Beach resort vind je op het bounty strand de Blend Beach Bar. Er is dagelijks een happy hour van 17:00-18:00 en op vrijdags live-muziek. Bestel heerlijke bites en geniet van het eiland leven op Curacao!

Hemmingway – Sea Aquarium beach

Op woensdag, vrijdag en zondag is er een happy hour van 17:30 tot 18:30 uur. Met name de zondag is erg populair, ook onder de lokale bevolking. Dit vanwege de salsa band die er elke zondag speelt, dus voetjes van de vloer en swingen met de heupen.

Goedkope activiteiten Curacao

Is je budget niet zo groot of vind je het gewoon leuk om zoveel mogelijk dingen te doen voor niet te veel geld? Dat kan op Curacao. Wij hebben voor jou 6, vrijwel gratis, activiteiten op een rij gezet.

Stranden

Strandtas, snorkels, koelbox mee (je kan ook een goedkope koelbox kopen in de supermarkt), zak ijs halen van €1.50, goedkope wegwerp bbq aanschaffen, koelbox vullen met wat je lekker vindt en gaan met die banaan. Curacao kent meer dan 30 stranden waarvan er ook een heel aantal gewoon gratis zijn. Prachtige rustige baaien waar je heerlijk kunt genieten van de rust, natuur en de aqua blauwe zee en dat kost je niks! Stranden in het Oosten waar je geen entree hoeft te betalen zijn bijvoorbeeld de Caracasbaai, directorsbay en de Sint Joris Baai.

Het Westen van Curacao heeft de meeste opties: Grote Knip, Kleine Knip, Playa Jeremi, Lagun, Daaibooibaai zijn allemaal stranden waar je geen entree hoeft te betalen en je eigen eten en drinken mee kan nemen.

Strand met ligbedden en parasols

De Blauwe kamer

Heel veel touroperators bieden een trip aan naar de Blauwe kamer met de boot maar je kan er ook zelf gemakkelijk komen. De blauwe kamer is een waar natuurverschijnsel. Door het zonlicht is het water binnen in de grot zo helderblauw, adembenemend! Via het strand Santa Cruz (gratis) is het zo’n 20 minuten lopen naar de Blauwe kamer. Je kan hier het water in en je moet een heel klein stukje onder water zwemmen om de grot in te komen. Geniet ervan en vergeet je duikbril niet!

Ontdek Willemstad

Willemstad is bij uitstek geschikt om zelf te verkennen. Natuurlijk zijn er veel bestaande wandeltours maar de grootte is te overzien en als je van tevoren opzoekt wat je zoal wilt bezichtigigen, kun je gemakkelijk je eigen wandelroute uitstippelen. Wat je zeker niet mag missen is de beroemde handelskade, de pontjesbrug, de drijvende markt, plasa bieu waar je heerlijk lokaal kunt eten, de synagoge, otrobanda en het riffort.

Vakantiehuizen in Curacao nabij Willemstad

Wandelen

Curacao kent vele wandelgebieden waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de natuur. Als je gaat wandelen is het verstandig om dit zo vroeg of zo laat mogelijk te doen in verband met de warmte. Neem voldoende water mee en bescherm jezelf zoveel mogelijk tegen de zon. Bekijk hier 10 gratis wandelroutes en geniet van het mooie Curacao.

Tourtje Westpunt

Als je een tourtje richting Westpunt doet dan kun je onderweg ook heel veel gratis dingen bekijken. Neem als startpunt Ascenscion. Elke 1e zondag van de maand is hier open huis en een leuke lokale markt. Er is ook een autoroute naar Boca Ascenscion. Dit is een prachtige baai waar je ook vaak schildpadden ziet. Vervolg je route naar Watamula, het noordelijkse puntje van Curacao. Hier vind je de ‘blow hole’. Een prachtig natuurlijk schouwspel. Rijd door naar  Willibrordes waar je de Flamingo’s kunt bezichtigen, sluit je tourtje af bij Santa Martha Bay en geniet van het fantastische uitzicht.

Tourtje Oostpunt

Als startpunt nemen we Jan Thiel. Rijd via de Caracasbaai richting fort Beekenburg. Je kan bij het Fort parkeren en te voet naar boven gaan waar je een prachtig uitzicht hebt over de Caracasbaai. Een paar minuten verderop kun je het verlaten Quarantaine gebouw bezichtigen en vervolgens Directors Bay bezoeken (waarschijnlijk heb je het strand voor je alleen). Je passeert de Kabrietenberg en parkeert dan je auto bij tug boat. Hier kun je prachtig snorkelen! Tevens is er een shop met allerlei mooie souveniers gemaakt van drijfhout. Er is ook een mogelijkheid om je eigen bordje te schilderen.

Goedkope Huurauto Curacao

Om dit alles te kunnen doen heb je natuurlijk wel een huurauto nodig. Bekijk hier goedkope huurauto’s op Curacao en ga de vakantie van je leven tegemoet.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw