Skip to content

In stadscentrum

Het historische stadscentrum Willemstad staat op de Wereld erfgoedlijst. Ontdek de bijzondere koloniale architectuur en verblijf in één van de vakantiehuizen nabij Willemstad.

Zoek en boek

Prijs

Personen

Locatie

Voorzieningen

Type vakantiehuis

3 Accomodaties gevonden

In stadscentrum Willemstad Curacao verblijven?

In de stad zelf vind je meer de grote hotels dan privé vakantiehuizen. Ook het cruisetoerisme komt aan in de haven van Curacao. De schepen leggen aan bij het Rif Fort of in het centrum van Willemstad. De vakantiehuizen liggen in de meer omliggende wijken, op korte rij afstand van het stadscentrum.

Populaire bezienswaardigheden in stadscentrum Willemstad

Willemstad staat bekend om de Koningin Emmabrug, in de volksmond de Pontjesbrug of ‘swinging old lady’ genoemd. Een unieke brug welke Punda en Otranbanda (de twee stadsdelen van Willemstad) met elkaar verbind. Vrachtschepen en olietankers varen de haven van de Anna baai in, een waar schouwspel. Als de pontjesbrug openstaat dan kun je alleen nog met een veerbootje oversteken.

Het meest bekende plekje van Willemstad is de Handelskade. De gekleurde huisjes zijn het kenmerk van Curacao. Hier vind je leuke winkels, restaurants en op donderdags live muziek en vuurwerk.

Otrabanda is volop in ontwikkeling. Je kan hier een bezoek brengen aan het Kura Hulanda museum en het Rif Fort. Dit voormalige fort uit 1828 is nu een winkelcentrum met winkels en restaurants.

Erg leuk is om per e-scooter de diverse wijken; punda, otrabanda, Scharloo en Pietermaai te ontdekken.

Met name Pietermaai staat bekend om zijn vele leuke restaurantjes, winkels en fijne sfeer. Breng een bezoekje aan Mundo Bizarro, Blue Bird Café, de Heeren @ sea of Kome en ervaar de heerlijke caribische keuken, cocktails en maak kennis met de locals.

femke

Heb je nog vragen? Laat ons je terugbellen.

Femke Curacao-expert