Skip to content

Winkelen op Curacao

Naast alle leuke marktkramen in Punda en Otrabanda vind je ook er ook vele leuke (merk)winkels en souvenirshops. Maar Willemstad is niet de enige plek waar je leuk kunt winkelen. Er zijn vele kleine shopping malls op Curacao waar je heerlijk even kunt rondkijken in de vele diverse winkels. Wij hebben een top 10 gemaakt van plekken waar je kunt winkelen en lekker kunt lunchen. Bekijk ze hieronder.

Sambil Shopping Centre

Sambil Curacao heeft naast de ongeveer 90 winkels ook een bowling club, een trampoline park, een kinder pretpark, een baby hoek, grote foodcourt, de Cinemark bioscoop en de net geopende Carrefour supermarkt. Ook zijn er maandelijks agenda’s met een scala aan activiteiten. Sambil heeft een eigen foodcorner. Hier kun je terecht bij zo’n 15 diverse eetgelegenheden en daarmee voor een ieder altijd iets lekkers te krijgen. Sambil Shopping Centre is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 20.00 uur.

Punda

Langs de levendige en pittoreske straten en steegjes van Punda vindt u enkele van de beste winkels op het eiland, met een zeer breed scala aan sieraden, elektronica, cosmetica, dames- en herenmode en lokale souvenirs. Punda organiseert elke donderdag het beroemde Punda Vibes-evenement. De winkels zijn dan open, er zijn marktkramen, livemuziek en op het einde een vuurwerkshow. Tijdens je wandeling kom je muurschilderingen tegen en prachtige kunstwinkels van lokale kunstenaars. Een dag in Punda betekent een dag vol winkels, kunst, bezienswaardigheden ontdekken, zoals de veerboot, en ontspannen bij een van de vele cafés en terrassen.De winkels zijn geopend van maandag tot zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.
Op donderdag blijven er verschillende winkels open tot 20.00 uur, en wanneer er cruiseschepen in de haven zijn, ook op zondag van 10.00 tot 14.00 uur.

Renaissance Mall en Rif Fort

De Renaissance Mall en het Rif Fort, gelegen in de historische hoofdstad Willemstad, bieden je de meest unieke winkel- en restaurantervaring van Curaçao en geweldig entertainment. De Renaissance Mall is de thuisbasis van de meest luxueuze merken in Curaçao, merken als Adolfo Dominguez, Breitling, Diesel, Guess, Mango, Tiffany & Co, Starbucks, Hilfiger Denim, Paul & Shark, Sunspecs en vele anderen. Met meer dan 50 winkels kun je hier onvergetelijk en uniek winkelen. De Mall ligt precies in het hart van Willemstad met een overdekte graties parkeerplaats er direkt tegen aan. Het ligt op korte loopafstand van de pontonbrug en naast de indrukwekkende Mega Pier, waar enorme Cruise Schepen aanleggen als ze Curaçao bezoeken.
Het Rif Fort is een onderdeel van het werelderfgoed van de Unesco met zijn historische en artistieke sfeer huisvest het nu een verscheidenheid aan winkels en eetgelegenheden. Van dinsdag tot en met zaterdag is er ‘s avonds entertainment. De Winkels zijn geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

Otrabanda

Otrobanda betekent letterlijk ‘de andere kant’. Het stadsdeel ligt, vanzelfsprekend, aan de andere kant van de St. Anna Baai. De belangrijkste winkelstraat in Otrobanda is de Breedestraat. Je kunt deze straat vinden tussen Kurá Hulanda en het Riffort. Het Brionplein is het middelpunt van Otrobanda’s boulevard. Wanneer de schepen zijn afgemeerd in de haven, zetten handelaars hun kraampjes op aan de kade. De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur.

Bloempot shopping centre

Winkelcentrum Bloempot is zeker een bezoekje waard. Juweliers, luxe kleding- en schoenzaken, kindermode, lingerie, haute couture en nog veel meer. In Winkelcentrum Bloempot bevinden zich ook twee kapsalons en als je moe wordt en dorst krijgt van het winkelen dan biedt Delifrance een verscheidenheid aan heerlijke broodjes, wraps, salades en verfrissende drankjes! De winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Mambo Beach Boulevard

Mambo Beach Boulevard heeft naast het geweldige zandstrand ook zeer veel leuke winkels en restaurants te bieden. Koop mooie cadeau’s, trakteer jezelf op een lekkere lunch of diner in een van de restaurants of een drankje in een van de vele café’s of bars. Een dag op Mambo Beach staat garant voor een geweldig vakantie gevoel de winkels zijn geopend: 7 dagen in de week, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Papagayo Beach Plaza

Papagayo beach plaza is een kleinschalig maar veelzijdige shopping plaza.
De plaza bestaat uit verschillende restaurants, beach- en sport bars, een Italiaanse ijssalon, Sports & Health Club The Challenge, Laman spa & wellness, Diamond Beach Casino, een sieraden- en cadeauwinkel, een souvenirwinkel en een supermarkt. Je kan heerlijk na het shoppen op het strand vertoeven en lekker lunchen bij papagayo restaurant, Zest beach cafe of Zanzibar. Papagayo beach plaza is dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur.

Promenade Shopping center

Promenade Shopping Center is een openlucht winkelcentrum met een breed scala van internationale merken. je treft er kleding- en schoenenwinkels aan voor dames, heren en kinderen. Ook voor horloges, interieur en een goed fles wijn kun je hier terecht. Geniet van een ontbijt of lunch  bij ‘de Dames’ of eet ‘s avonds bij Craving Sushi. De winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 18.00 uur.

Salinja Galleries

Na Punda geldt Salinja als het grootste winkelgebied van Curaçao. Salinja is centraal gesitueerd en bestaat uit verschillende kleine winkelgedeeltes waar je werkelijk alles kunt kopen. De winkels liggen op een afstandje van elkaar, waardoor de auto de meest efficiënte manier is om het winkelgebied te bezoeken. Lekker lunchen in Salinja kun je bijvoorbeeld bij de delifrance, subway of ontdek de ‘dushi loempia’. De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 12:30 en van 14.30 tot 18.30 uur.

Zuikertuin Mall

Een grote verscheidenheid van winkels en restaurants onder één dak! Zuikertuin winkelcentrum is het enige winkelcentrum op Curaçao met volledige airconditioning. Het is gelegen in een koloniaal landhuis uit 1870.
Er zijn 25 merkengenaamde winkels, vijf restaurants, een foodcourt en een authentieke Italiaanse gelateria. Het Zuikertuin Mall is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur.

Na een dagje winkelen op Curacao lekker bijkomen in je eigen prive villa? Zoek en boek, gemakkelijk en snel, jou ideale vakantiewoning op Curacao.