Skip to content

Watersporten op Curacao

Ontdek de watersporten op Curacao en Geniet van het heerlijke klimaat, de aangename water temperatuur en het relaxte leven. Curacao is omringt door een prachtige zee en dat maakt vele watersporten mogelijk. Er zijn rustige wateren, maar ook onstuimige wateren. Dit zorgt ervoor dat er veel plekken op het water zijn waar verschillende watersporters zich uit kunnen leven. Ontdek hieronder een scala aan activiteiten op en rondom het water op Curacao.

1. Duiken op Curacao

Ontdek de wonderlijke onderwaterwereld van Curacao!  Nergens ter wereld tref je zulke prachtige natuurschatten aan onder de zeespiegel. Je kunt op wel 40 verschillende plaatsen op Curacao terecht met in totaal 65 locaties waar je kunt duiken. Er zijn vele aanbieders op het eiland die proefduiken, cursussen en bootduiken aanbieden. Ook op de vele stranden vind je vaak een duikschool.Duikplekken die je zeker gezien moet hebben zijn:

  • Mushroom Forest
  • Playa Kalki
  • Playa Porto Mari
  • Tug Boat
  • Klein Curacao

Ervaar de wondere onderwaterwereld van Curacao en neem een duik in de Caribische zee..

2. Kiten

Kiten is een watersport voor wie durft! Op Curacao kun je op een aantal plekken kiten en eigenlijk het gehele jaar door staat er een goede wind op te kunnen kiten. Santa Martha Bay, Sint Joris Baai en Klein Curacao zijn plekken waar er gekite kan worden. De boottocht naar Klein Curacao duurt gemiddeld zo’n 3 uur.  Hieronder een 2tal kitescholen op Curacao.

3. Aquafari; een unieke watersport

Ontdek de onderwaterwereld op een waterscooter.
Een unieke ervaring voor jong en oud. Je hebt geen duikervaring nodig en vanaf 10 jaar oud mag je dit avontuur al beleven. Je verplaatst je op waterscooter door de Caribische zee. Vooraf krijg je korte instructies en natuurlijk zijn er begeleiders aanwezig die je de weg wijzen en helpen waar nodig. Laat je overweldigen door de prachtige vissen,  het natuurlijke koraal en de rust die je onder water zult ervaren. Je vind Aquafari bij Pirate Bay – Piscadera.

4. Wind Surfen

Curacao is super geschikt om te windsurfen. Dit komt door de bijna altijd aanwezig passaatwind en omdat de temperatuur altijd lekker warm is hoef je je geen zorgen te maken wanneer je toch van je board afvalt. De locaties waar je kunt windsurfen zijn het Spaanse water en de Sint Joris baai. Dit zijn rustige water welke geschikt zijn voor de beginner en de professioinele windsurfer.
Bij Windsurfing Curacao pretenderen ze dat je al kan windsurfen na 1 uur, ga jij de uitdaging aan? De Surfschool kun je vinden voorbij de Caracasbaai, direct aan het Spaanse Water. Kun je al surfen dan is het natuurlijk ook mogelijk om je spullen aldaar te huren en gelijk het Spaanse water te ontdekken op je windsurf plank.

5. Waterskiën

Dol op waterskien of zou je het graag een keer willen doen of leren? Ook dat is mogelijk op Curacao. Een aantal bedrijven waar je bij kunt informeren zijn:

6. Jetskiën

Ervaar de power van een jetski en ontdek Curacao via het water.
Vaar bijvoorbeeld langs het strand van mambo beach, door de Caracasbaai of het Spaanse water en laat je verbazen door het prachtig natuurlijk schoon. Wellicht zie je nog vliegende vissen onderweg.. Bij Marie Pompoen kun je bij Chi Chi Jetski diverse jetski Tours boeken.

7. Varen en Zeilen

Ervaar de rust van het water en ontdek Curacao door middel van een (zeil)boot.
Aanbieders die boottochten organiseren:

Een dagje naar het idyllische eiland Klein Curacao kan onder andere met:

8. Flyboarden

Bij zapata Flyboard Caribbean kun je vliegen boven het water en duiken als een dolfijn. Bij het flyboarden is de flyboard verbonden met een lange, dunne slang aan een waterscooter (jetski). De waterscooter zorgt voor de nodige waterdruk waardoor de flyboarder uit het water opstijgt, waarbij een hoogte van meer dan zestien meter kan worden bereikt! Hierbij kunnen snelheden gehaald worden van meer dan veertig kilometer per uur. De adrenaline giert op zo’n moment door je lichaam heen.

Deze activiteit is geschikt vanaf 10 jaar en ouder en is echt niet heel lastig om te doen. Zapata Flyboard Caribbean vind je op Jan Thiel – Zanzibar.

Na een actieve watersport activiteit relaxen in je eigen vakantiehuis met prive zwembad? Bekijk het aanbd van vakantiehuizen op Curacao.