Skip to content

Vakantiehuis verkopen

Bij Holiday Rentals Curacao “De Vakantiehuizen Makelaar” streven we ernaar om het verkopen van een vakantiehuis zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de huiseigenaar. We begrijpen dat het verkopen van een huis op Curacao een complex proces kan zijn, vooral als het gaat om een vakantiehuis. Daarom bieden we een uitgebreide service met alle expertise onder één dak.

Een eerlijk commissie %

Klanten die gebruik maken van Holiday Rentals Curacao als totaaloplossing, betalen 3% commissie bij de verkoop van hun vakantiehuis, in plaats van de gebruikelijke 4% die door reguliere makelaars wordt gehanteerd en dit is waarom:

 • Het vakantiehuis staat al bij ons online, wij hoeven dan ook geen foto’s meer te maken.
 • Wij hebben de meeste gegevens al, een vakantiehuis online plaatsen kunnen wij heel snel voor je regelen.

Voorwaarde om je vakantiehuis bij ons te koop te zetten is dat de vakantiewoning al bij ons online staat of potentieel geschikt is om als vakantiehuis verhuurd te worden. Staat je vakantiehuis nog niet online bij Holiday Rentals Curacao? Lees hier hoe het werkt.

3% commissie

Geen extra kosten

Meer dan 20 jaar ervaring

Groot klantenbestand

Persoonlijke en snelle service

Hoe gaan we te werk?

 

Holiday Rentals Curacao biedt u een unieke formule aan in die zin dat wij de enige vakantiehuizenmakelaar zijn op Curaçao. Wij beschikken over alle noodzakelijke expertise, en kunnen ruim 20 jaar ervaring voorleggen. Bovendien kunnen wij onze exclusieve dienstverlening koppelen aan een gereduceerd tarief van 3%.

Ons gestructureerde traject biedt begeleiding van begin tot eind, met één toegewijde makelaar. Verkoop met vertrouwen en gemak.

Stap 1: Ontmoet je Holiday Rentals Curacao makelaar
Tijdens ons  eerste gesprek vertelen wij onze visie en wat we voor jou kunnen betekenen. We bekijken jouw situatie, bespreken verkoopkansen en luisteren naar jouw verwachtingen. Samen kijken we of deze haalbaar zijn.

Stap 2: Marktanalyse in een oogwenk
We starten met een grondige analyse om de optimale verkoopprijs voor jouw vakantiehuis te bepalen. We wegen factoren zoals locatie, onderhoud, grootte, renovaties en de buurt mee. Door vergelijkingen met recente verkopen en andere beschikbare woningen in de buurt, vinden we de ideale positie voor jouw vakantiehuis. In de dynamische woningmarkt, waar prijzen stijgen, blijven we actueel en geven we je een advies voor de vraagprijs. Samen kiezen we de beste verkoopstrategie die aansluit bij jouw wensen.

Stap 3: Impactvolle Presentatie
Geef jouw vakantiehuis de maximale aandacht met onze professionele foto’s. Deze worden met een doelgroepgerichte tekst geplaatst op onze website, in een verkoopbrochure en andere strategische kanalen.

Stap 4: Bezichtigingen regelen
Nadat jouw vakantiehuis goed gepresenteerd is, plannen wij bezichtigingen met geïnteresseerde kopers. Holiday Rentals Curacao biedt diverse soorten bezichtigingen aan, zoals persoonlijke bezichtigingen, online bezichtigingen en ‘Kom en Kijk’-momenten zonder specifieke afspraak.

Wij stemmen met jou af wanneer de bezichtigingen zullen plaatsvinden. Het is niet de bedoeling dat je als verkoper aanwezig bent tijdens de huisbezoeken. Potentiële kopers zijn vaak eerlijker en kritischer over de woning in aanwezigheid van een makelaar. Dit bevordert een realistische beoordeling en biedt waardevolle feedback voor toekomstige presentaties en latere onderhandelingen.

Stap 5: Onderhandelingen
Onderhandelingen zijn uniek, en wij bepalen samen met jou een strategie, waarbij prijs en voorwaarden van belang zijn. We handelen transparant en delen elk bod met jou. We volgen ethische normen en behartigen alleen jouw belangen. Jij kiest op basis van voorwaarden aan welke koper je je woning toewijst, met ondersteuning van je Holiday Rentals Curaçao makelaar.

Stap 6: Overeenstemming
Wanneer de koper samen met jou overeenstemming heeft bereikt over de koopovereenkomst, sturen wij deze, samen met handtekeningen, relevante documenten, en een kopie van je identiteitsbewijs naar de notaris.

Stap 7: Naar de notaris
Verschillende documenten kunnen nodig zijn, zoals een kadasteruittreksel (meetbrief), uittreksel burgerlijke stand, uittreksel huwelijksregister, paspoort, etc.. Na ontvangst van deze documenten stelt de notaris een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een goede voorbereiding beschermt tegen aansprakelijkheidsrisico’s.

Stap 8: Passeren akte en sleuteloverdracht
Enkele dagen voor de afspraak bij de notaris om je woning over te dragen, ontvang je van de notaris een concept van de leveringsakte en een afrekening. Wij gaan samen met jou het concept door om te verifiëren of alle gegevens correct zijn.
Naast de begeleiding van de afspraak bij de notaris, zullen wij ook een eventuele eindinspectie begeleiden, indien de koper hier behoefte aan heeft.

Stap 9: Na de verkoop
Holiday Rentals Curacao streeft naar het bieden van de beste dienstverlening in de makelaardij. Daarom waarderen we het zeer als we het verkooptraject met jou kunnen evalueren. We verwelkomen alle feedback, of het nu in de vorm van een beoordeling, testimonial, review, of klanttevredenheidsenquête is.

Waarom kiezen voor “Holiday Rentals Curacao –
De Vakantiehuizen makelaar”?

 

 1. Taxatie: Indien nodig kunnen wij een taxateur regelen om de waarde van het vakantiehuis te bepalen. Dit is vooral belangrijk bij het bepalen van de verkoopprijs.
 2. Verkoopprijs: We werken nauw samen met de huiseigenaar om de verkoopprijs van het vakantiehuis te bepalen. We zorgen voor een realistische prijs die aansluit bij de marktwaarde en de wensen van de huiseigenaar.
 3. Bezichtigingen: De bezichtigingen worden georganiseerd in samenspraak met de beheerder van het vakantiehuis. We plannen de bezichtigingen op geschikte tijdstippen, zodat potentiële kopers het vakantiehuis kunnen bekijken.
 4. Machtiging: De huiseigenaar kan ons machtigen om namens hen te handelen, inclusief het tekenen van documenten. Dit vereenvoudigt het proces en biedt gemak voor de huiseigenaar.
 5. Bemiddeling: We fungeren als tussenpersoon tussen de verkoper en de koper, met name met betrekking tot het overnemen van de huidige boekingen en de verrekening hiervan. Dit zorgt voor een soepele overgang en een goede afwikkeling van alle financiële aspecten.
 6. Overzetting van voorzieningen: Indien gewenst kunnen wij de overdracht regelen van essentiële voorzieningen zoals water- en elektriciteitsaansluitingen, internet, bankrekeningen en het cribnummer. Dit kan echter extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de specifieke diensten.
 7. Snel online: doordat wij alle verhuurhistorie, inclusief foto’s, van het vakantiehuis in onze database hebben staan, kunnen wij het proces van het in de verkoop zetten van het huis snel en eenvoudig maken. Je behoeft ook geen nieuwe fotorapportage te maken van je vakantiehuis.
 8. We zijn actief op social media en met 20 jaar ervaring hebben wij een groot vast klantenbestand en vele volgers.
 9. Geen zorgen: bestaande reserveringen kunnen gemakkelijk overgenomen worden waardoor verkoper, koper en ook de gast daar geen hinder van ondervindt.
 10. Geen kosten: Indien wij je vakantiehuis niet verkopen, heb je ook geen kosten.

Kortom, “Holiday Rentals Curacao – De Vakantiehuizen Makelaar” biedt een uitgebreide service om de verkoop van jouw vakantiehuis zo efficiënt en probleemloos mogelijk te laten verlopen. We streven ernaar om alle aspecten van het verkoopproces te beheren en de huiseigenaar te ondersteunen bij elke stap.

appartement met zwembad

Vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  Contactformulier

  Heb je nog vragen over Vakantiehuis verkopen laat mij je terugbellen

  Rene Bolsenbroek, vakantiemakelaar van Curacao

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Contactformulier

   Heb je nog vragen over Vakantiehuis verkopen laat mij je terugbellen

   Rene Bolsenbroek, vakantiemakelaar van Curacao

   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw