Landhuizen

Home  >  Ontdek Curacao  >  Landhuizen

Curacao heeft erg veel landhuizen, deze behoorden vroeger tot de plantages. Sommige landhuizen hebben nog een functie in de vorm van een restaurant, kantoor  of musea maar er zijn ook een heel aantal verdwenen.

 

De geschiedenis

De landhuizen, ook wel plantagehuizen genoemd werden gebouwd in de 18e en 19e eeuw. De eigenaren bouwden de landhuizen zo dat ze zicht hadden op hun plantage. Rondom de plantage werden de slavenhuizen en opslagruimtes gebouwd.

Iedere plantage had een andere functie. Daar waar slechts een enkeling groente en fruit verbouwde, hielden anderen zich bijvoorbeeld bezig met het produceren van suikerriet. Zoutwinning bleek echter de meest winstgevende activiteit. De Landbouw bleek niet een heel groot succes op Curacao en met de komst van de Shell raffinaderij verliet men de plantage huizen om in de industrie te gaan werken.

 

Via deze site landhuizen van curacao vind je een totaal overzicht met alle landhuizen en de ligging ervan. Hieronder hebben wij een aantal  mooie landhuizen voor jou geselecteerd welke zeker een bezoekje waard zijn.

 

Na een actieve dag relaxen in je eigen vakantiewoning? Bekijk hier het aanbod van meer dan 200 vakantiewoningen.

   

Autoverhuur Curacao

Wij bieden betrouwbare en complete huurauto's aan voor een scherpe prijs.

Bekijk huurauto's    

Ons team op Curacao

Ons team op Curacao Meest gestelde vragen

Tel: 005999-5642096
Bereikbaar tussen: 08.00 - 17:00
Lokale tijd Curacao: 04:57 uur

Neem contact met ons op    

Vliegtickets

U kunt hier uw tickets boeken:

Eigenaren

Concreet zoeken