Skip to content

Landsporten op Curacao

Niet alleen op het water zijn er veel sporten te beoefenen ook op Curacao kun je vele landsporten doen.

Niet alleen op het water zijn er veel sporten te beoefenen ook op Curacao kun je vele landsporten doen. Heerlijk golven, wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden bestaat tot de mogelijkheid om lekker te sporten. Zo maak je je vakantie helemaal compleet.

De uitdagendste onder de landsporten: Moutainbiken

Fietsliefhebbers zullen zeker genieten van de Curaçaose natuur en buitenlucht. De meeste georganiseerde dagtochten nemen je mee over smalle, onverharde weggetjes die je moeilijk zelf zult kunnen vinden. Een begeleide tocht dien je vooraf te bespreken. Het is ook mogelijk om fietsen of motorfietsen te huren en jouw eigen route uit te stippelen. Mountainbiken is een heerlijke sport om te doen op Curacao. De vele heuvels en onverharde wegen maken het een ware uitdaging.
Organisaties die tours aanbieden zijn:

De populairste onder de landsporten: Golf!

Ontspannen door te golven op zeer bijzondere locaties, dat kan op Curacao. Genieten van de vergezichten op de Caribische zee, het Spaanse water en de tropische omgeving maken een dagje golven op Curacao onvergetelijk. Je kunt op Curacao op 3 plaatsen golven:

Wandelen

Curacao is bij uitstek geschikt om mooie wandelingen te maken. Dit biedt je de mogelijkheid om op plekken te komen waar de gemiddelde toerist niet komt. Wel vroeg vertrekken in verband met de warmte en altijd voldoende water meenemen! Een aantal organisaties die bijzondere wandeltochten aanbieden zijn:

  • Curacao Hiking
  • Hidden Trails Curacao
  • Curacao footprint

Natuurgebied de Zoutpannen Jan Thiel

Een erg mooi gebied welke je ook zelf kunt ontdekken is het natuurgebied de zoutpannen op Jan Thiel. Er worden diverse wandel routes aangegeven. Je kan je auto vlakbij de ingang van de zoutpannen parkeren. Laat je verassen door deze prachtige omgeving en een grote kans dat je flamingo’s tegenkomt.

Paardrijden

Een erg leuk uitje met de familie is om paard te gaan rijden op Curacao. Een leuke ervaring om Curacao te ontdekken. Je kan op diverse plekken terecht;

  • Rancho Elegro gelegen bij Landhuis Groot St. Michiel.
  • Pippi’s opvang gelegen bij de St. Joris Baai (ostrich farm).
  • Manage SHC gelegen in Jongbloed.
  • Criadero El Hijo de David gelegen in Seru Lora.

Lekker koel sporten in de sportschool?

Wil je graag ook tijdens je vakantie lekker door blijven sporten dan kan dat op diverse plekken.  Zo kun je bij diverse hotels zoals het Lions Dive hotel (body beach) en Avilla beach hotel (Avilla welnsess club) terecht. Bodytech is een sportschool in Salinja en verblijf je in de buurt van Jan Thiel dan is sportschool de challenge een goede optie.

Na het sporten lekker bijkomen in je eigen zwembad, boek dan een vakantiehuis met een prive zwembad.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw