Skip to content

Kids Activiteiten op Curacao

Ook voor kinderen zijn er naast heerlijk op het strand zandkastelen bouwen en bommetjes doen in het zwembad nog genoeg andere leuke dingen te doen op Curacao? Twijfel je nog of een vakantie naar Curacao geschikt is met kinderen? Curacao is zeer kindvriendelijk. Naast de rustige baaien en stranden waar de zee niet ruw is en kinderen veilig kunnen zwemmen zijn er nog een heel aantal leuke activiteiten te doen op Curacao. Ontdek hieronder een greep van diverse activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen. Bij thuis komst zullen ze nog lang napraten over de fantastische vakantie op Curacao.

Chi Chi Schilderen

Een souvenir die niet mag ontbreken in je collectie is de Chi Chi. Je kunt ze op verschillende plaatsen kopen, maar het is nog leuker om er zelf een te maken. Je kunt kiezen tussen een klein, groot en middelgroot formaat. Bekijk op de website van Chi Chi Curacao welke workshops je kan volgen. De vertaling van het Papiamentse woord Chi Chi betekent ‘grotere zus’. De grote zus draagt vaak zorg voor de overige familie leden en daarmee staat de Chi Chi ook bekend als een groot rolmodel voor de Curacaose cultuur. De chi chi’s worden in allerlei prachtige kleuren geschilderd door lokale vakbekwame vrouwen. Daarmee is ook elke Chi Chi uniek. Wil je niet zelf een Chi Chi schilderen maar heb je wel wensen wat er op jou Chi Chi afgebeeld zou moeten worden. Het is ook mogelijk om je eigen Chi Chi te laten maken. Serena’s Art Factory bevindt zich in de buurt van de struisvogelboerderij en is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt de werkplaats en de winkel gratis bezoeken.

Curacao Sea Aquarium

Het Sea Aquarium is een hele belevenis voor de kinderen. Er is genoeg te doen en te zien om je een hele dag te vermaken en het is ook nog eens super leerzaam.
Je kan zelf het sea aquarium ontdekken maar gedurende de dag zijn er ook diverse geplande activiteiten bij het Sea Aquarium beach. Geniet van de dolfijnenshow waar trainers laten zien wat de dolfijnen allemaal kunnen. Ook zijn er zeeleeuwen op het park aanwezig. De trainer verteld veel wetenswaardigheden over de dieren en er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen. Op bepaalde tijden kun je ervaren hoe de haaien en de flamingo’s worden gevoerd en kun je deelnemen aan de tour door het Sea Aquarium waar je alles te weten komt over de flora en fauna die er is te zien. Het Sea Aquarium is elke dag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en staat garant voor een dag vol plezier.

Dolphin Academy

De dolphin academy bevindt zich op hetzelfde terrein als het Sea Aquarium, nabij mambo beach, en is elke dag geopend van 8:00 – 17:00 uur. Het is natuurlijk een onvergetelijke ervaring voor jong en oud om in direct contact te komen met een Dolfijn. Onder begeleiding kan ieder kind al meedoen met de Dolphin encounter.  Je staat dan op een platform waar je alle kunstjes kunt bewonderen van de dolfijnen en als hoogtepunt mag je de dolfijn een kusje geven. Ook kun je met dolfijnen zwemmen, snorkelen en duiken. Er wordt gedurende de activiteit door een professionele fotograaf foto’s gemaakt. Doet niet iedereen van het gezin mee aan een activiteit is het wel mogelijk om vanaf een kleine afstand alles te zien en mag je ook zelf foto’s en filmpjes maken. Reserveer je activiteit wel vroegtijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Trolley Train Tour

Een van de beste manieren om historisch Willemstad te bekijken is een ritje met de Trolley Train. De tour begint bij Fort Amsterdam, waarna je de pittoreske huizen in de wijk Scharloo bezoekt. De tour gaat verder langs de Pietermaai kathedraal, de grootste kerk van het eiland. Vervolgens gaat het naar de drijvende markt, de Mikve Israel Emmanuel Synagoge, de oudste synagoge van het westelijk halfrond, en het indrukwekkende Waterfort dat werd gebouwd onder Willem III. Terug bij het beginpunt bezoekt u Fort Amsterdam, dat gebouwd werd in 1635. Het kerkje in het fort is het meest interessant. Je moet de Trolley Tour in ieder geval twee dagen van tevoren boeken dit kan bij Atlantis Adventure.

Kindermuseum Curacao

Kindermuseum Curacao is een plek waar kinderen leren door de kracht van het spel en is het enige museum waar je alles aan mag raken In tegenstelling tot traditionele musea die typisch een hands-off beleid hebben, heeft het kinder Museum Curaçao interactieve tentoonstellingszones die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en hun ontwikkelingsbehoeften.
Het museum is een kindgerichte plek waar kinderen vrij zijn om de wereld waarin ze leven te verkennen. Het museum is geschikt voor kinderen van 1-8 jaar en is van dinsdag tot zaterdag van 9:00-17:00 uur en op zondag van 12:00-17:00 uur geopend.

Sambil

Sambil is een groot shoppingcentra met diverse kledingwinkels zoals only, desigual, American Eagle. Daarnaast vind je er ook elektronicazaken, juweliers en drogisterijen. Onlangs is er ook een supermarkt geopend, Carrefour. Naast alle leuke winkels zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen in Sambil. Er is een grote bioscoop, de Cinemark waar er 2D en 3D films worden getoont. Daarnaast is er ook nog een bowlingbaan, een trampoline park, kids park met allerlei speeltoestellen en voor de allerkleinsten een baby hoek. Na een leuke activteit is er ook genoeg keuze om een hapje te eten in de foodcorner. In het centre van Sambil vind je de foodcorner waar voor een ieder iets lekkers te vinden is: pizza, patat, ijs, soepen, wokgerechten en sandwiches. Mocht het toch een keer regenen op Curacao dan is Sambil zeker een leuke plek om eens te gaan bezoeken.

Minigolf en Speeltuin bij Brakkeput Mei Mei

Bij landhuis Brakkeput Mei Mei kun je naast heerlijk dineren ook  midgetgolfen. Er zijn 18 banen en ook is er nog een leuke speeltuin voor de kleintjes. Dit alles bevindt zich in een prachtige tropische tuin. Sluit je midgetgolf activiteit af met een heerlijke diner op het voor terras van het landhuis. De golfbaan en de speeltuin zijn van woensdag tot en met zondag geopend van 16:00 tot 22:00 uur.

De Ostrich farm

De Struisvogel Farm is gelegen in een prachtig natuurgebied op de weg naar Groot St. Joris in Santa Catharina. De Struisvogel Farm betekent plezier voor het hele gezin! Het voelt even alsof je in Zuid Afrika bent. Er worden tours gedaan waarbij je de kans krijgt om de struisvogels ook zelf te voederen. De kinderen kunnen daarna nog spelen in de speeltuin, de hoge uitkijktoren beklimmen of even kijken bij de andere dieren die ook op het park verblijven zoals aapjes en papegaaien. In het restaurant zambezi kunt je genieten van de specialiteiten en er is een leuke souvenirshop. De Ostrich Farm is elke dag geopend van 9:00 – 16:30 uur.

Rancho Elegre

Curacao is ook heel leuk om te ontdekken per paard. Je komt altijd op plekken die anders niet bereikbaar zijn. Hou je van paardrijden en kom je op vakantie naar Curacao dan is het zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan Rancho Alegre Je vind Rancho Allegre bij landhuis Groot Sint Michel. In de vroege ochtend en de namiddag kun je een rit maken op een van de paarden en geschikt voor de beginner en gevorderde. Daarnaast is het ook super leuk om met alle boerderij dieren kennis te maken. Bekijk de facebook pagina van Rancho Alegre voor meer informatie en contactgegevens.

Na een heerlijke dag lekker bijkomen in je eigen vakantiewoning waar de kinderen nog lekker kunnen spelen in het privé zwembad. Bekijk dan alle vakantiewoningen met een prive zwembad.