Skip to content

Evenementen op Curacao

Op Curacao zijn er regelmatig terugkerende evenementen die je zeker niet mag missen Curacao staat bekend om de vele culturen en diversiteit. Dit zie je terug in de diverse festiviteiten die er plaatsvinden. Wij hebben er 6 voor je geselecteerd die elk jaar weer terugkomen en wanneer je op Curacao bent zeker niet mag missen!

1. De unox nieuwjaarsduik

De 1e dag van het nieuwe jaar begint op Curacao met een feestje op het strand!
Op 1 januari om 12.00 vier je het nieuwe jaar door, met een unox muts op, de eerste duik in het diepe te nemen. Dat is weer eens wat anders dan de nieuwjaarsduik in de koude Noordzee. Met een temperatuur van gemiddeld 26 graden is de challenge niet heel groot maar de nieuwjaarsduik op Curacao is zeker een evenement die je niet mag missen. Hete hele strand is gevuld met gasten die de oranje muts dragen en er heerst altijd een fijne sfeer. Voor de lokale mensen is het een gezellig evenement waar je je vrienden nog een gelukkig nieuwjaar kunt wensen.
Na de duik zijn er DJ’s die er een mooie feestje van maken en je kunt een lekkere kop snert halen om vervolgens de 1e dag van het nieuwe jaar relaxt door te brengen op het Jan Thiel strand.

2. Fuikdag: Zon, Zee, muziek, hapje, drankje en een flamingo

Op de eerste zondag van het jaar varen alle boten op Curacao naar Fuikbaai voor één groot feest.
Iedereen neemt een opblaas attribuut mee om vervolgens via het water de omgeving te verkennen, vrienden op te zoeken, naar muziek te luisteren en te genieten van een drankje in de zon, relaxt in je Flamingo.

De enige manier om bij Fuik baai te komen is per boot. Er zijn vele aanbieders die trips organiseren maar je moet wel vroegtijdig reserveren om verzekerd te zijn van een boottrip naar Fuikdag. Ons advies is om bij een gerenommeerd bedrijf jou ticket naar fuikdag te reserveren.

3. Carnaval

Het Curacao Carnaval is één van de grootste evenementen van het jaar. Elk jaar begint het carnavalsseizoen in de eerste weken van januari. Het hoogtepunt is de ‘Gran Marcha’ (Grote Parade) en de Farewell Parade. Op zondags is er altijd het kinder carnaval (verkorte route en start elders). Er zijn tientallen carnavalsgroepen elk met hun eigen thema. Elke groep heeft zijn eigen wagen met muziek en eten. De route is bijna 8 km. lang en in de warmte moeten de deelnemers ook af en toe even elkaar afwisselen om uit te kunnen rusten. Om mee te kunnen doen betalen de deelnemers rond de 500 euro per persoon. Hiervoor ontvangen zij de kleding, eten, drinken en natuurlijk een fantastische ervaring.

Carnaval routes

De parade begint altijd op de Rooseveltweg in Santa Maria richting de roodweg in Otrabanda. De route eindigt op het Brionplein in Otrabanda. Langs de gehele route staan duizenden mensen de groepen aan te moedigen en mee te dansen. Er zijn diverse tentjes die snacks en drinken aanbieden en vele nemen ook hun eigen koelboxen en klapstoeltjes mee. Een ware Caribische belevenis.
Bekijk alle carnavalsoptochten op Curacao.

4. North Sea Jazz festival

Sinds 2010 is het North Sea Jazz Festival het grootste muzikale evenement op heel Curacao.Mensen komen vanuit heel de wereld speciaal voor dit evenement naar Curacao. Elk jaar komen de grootste artiesten speciaal voor dit evenement naar Curacao. Zo bestond de line-up in voorgaande jaren uit grote artiesten zoals Lionel Richie, Enrique Iglesias, Wyclef Jean, The Pointer Sisters en Stevie Wonder.

Het North Sea Jazz Festival vindt altijd plaats in het WTC te Piscadera. Ben je op zoek naar een accomodatie in de buurt? Verblijf in een accomodatie op het Blue Bay Golf and Beach resort. Het Blue Bay Golf and Beach resort ligt op nog geen 10 minuten afstand van Piscadera.

Bekijk het volledige programma van het Curacao North Sea Jazz festival, ticketverkoop en algemene informatie rondom het Curacao North Sea Jazz Festival. En verheug je op een heerlijke avond met prachtige muziek.

5. KLM Curacao Marathon

De KLM marathon is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement op Curacao voor jong en oud. Er zijn 5 verschillende lopen waar je aan mee kunt doen;

  • De cavalier 5 Km welke je lopend en hardlopend kunt doen,
  • De Intertrust 10 Km welke je lopend en hardlopend kunt doen
  • 15K Trail,
  • De halve marathon en
  • De duo marathon.

Je loopt een zeer bijzondere route. Wat normaliter niet is toegestaan, maar deze dag wel, is dat de route over de Julianabrug gaat.

6. Restaurantweek

Een 3-gangen diner voor maar 55 gulden bij de beste restaurants van het eiland. En dat een week lang! Het idee achter de restaurantweek is dat restaurants graag willen laten zien wat ze in huis hebben. Dit door een uniek 3 gangen menu te presenteren. Waarmee er publiek wordt getrokken die anders misschien niet zo snel uit eten gaat maar nu de mogelijkheid krijgt om tegen een relatief laag bedrag de keuken van het betreffende restaurant te ervaren.

Er doen heel veel restaurants, over het gehele eiland, mee aan de restaurantweek. Op de website van restaurantweek kun je alle deelnemende restaurants bekijken. Ook worden de menu’s vermeld zodat je vooraf al kunt bekijken welke restaurants jou favoriete gerechten serveren. Je via de site online reserveren maar ook contact opnemen met het restaurant zelf. Reserveren is wel echt een aanrader om teleurstellingen te voorkomen. De restaurantweek vind plaats in de maand november.

Entertainment

Naast de diverse evenementen is er het gehele jaar door, elke dag, wel ergens iets te beleven op Curacao.

Happy hours

Curacao kent vele happy hours. De bekendste happy hours zijn toch wel op vrijdagmiddag bij Chill van 17:00 tot 18:00 en aansluitend kun je door naar de naastgelegen bar Wet and Wild die van 17:30 tot 19:00 uur een happy hour heeft en gratis BBQ hapjes serveert. Zondags van 18:00-19:00 is er ook een happy hour bij Wet and Wild.
Op zaterdagmiddag van 17:00-18:00 uur komt iedereen naar Zanzibar in Jan thiel waar je onder het genot van je Amstel Bright kunt genieten van live muziek.
Woensdag, vrijdag en zondag van 17:30 tot 18:30 kun je terecht bij Hemingway op Mambo beach. Geniet van de live muziek met de voetjes in het zand.

Op de website van curacaopartyguide en pasabon kun je precies zien wat er wanneer te doen is, enjoy Curacao to the max!

Nationale Feestdagen op Curacao

Naast de evenementen heeft Curacao ook een aantal Nationale Feestdagen. Dit betekent voor de lokale bevolking een vrije dag en de meeste winkels zullen gesloten zijn.

  • 1 mei de dag van de Arbeid
  • 2 juli de dag van de vlag (dia di bandera)
  • 10 oktober de dag van Curacao

Na een gezellig feestje lekker relaxen in je eigen vakantiewoning, bekijk ons grote aanbod van vakantiehuizen op Curacao.