Skip to content

Bezienswaardigheden Curacao

Curacao heeft een heel aantal leuke en interessante bezienswaardigheden. We hebben een selectie voor jou gemaakt van de top 10 bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Curacao is bij uitstek geschikt om een auto te huren en het eiland zelfstandig te ontdekken. Ontdek het Westen van Curacao en breng een bezoekje aan het National Sheta Boka park en Christoffelpark. Prachtige natuurparken waar je veel flora en fauna kunt bewonderen. Vervolg je route richting Wespunt en ga heerlijk relaxen op één van de vele prachtige witte zandstranden die Curacao bezit zoals Playa Kalki, Playa grandi, Playa Jeremi en Lagun. Deze prachtige stranden zijn zeker een bezoekje waard.

1. Sheta Boka Nationaal Park

Shete Boka  is één van de grootste nationale parken van Curacao. De kustlijn is meer dan 10 km lang en heeft diverse baaien waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen. Boka is in feite een inham. Één van de bekendste attractie van het park is Boka Tabla, een grot die van één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de opgestuwde zee naar binnen stroomt.
Er zijn twee wandelroutes; de Boka Pistol Trail en de Boka Wandomi Trail. Beide wandelroutes duren ongeveer een uur. Bij de Boka Pistol Trail wordt je naar Boka Brown gebracht waar de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Ook kom je langs bij Boka Pistol waar de hoge golven tegen de kust slaat alsof er explosies plaats vinden. Bij de Boka Wandomi Trail kom je langs blokken van lavastenen en wordt je naar Boka Wandomi gebracht en de door de zee gecreëerde Natuurlijke Brug van Curacao.
Bezoek de website van het Sheta boka park voor alle informatie.

2.  Sea Aquarium

Het Curaçao Sea Aquarium behoort tot één van de uniekste aquaria in de wereld. Alles in de aquaria, van de vissen en koralen tot het zand op de bodem van de aquariumtanks is afkomstig van de zeeën rondom Curacao. Niets in de aquaria is kunstmatig, alles is 100% echt.
Je kan zelf het sea aquarium ontdekken maar gedurende de dag zijn er ook diverse geplande activiteiten. Geniet van de dolfijnenshow waar trainers laten zien wat de dolfijnen allemaal kunnen. Ook zijn er zeeleeuwen op het park aanwezig. De trainer verteld veel wetenswaardigheden over de dieren en er is ook voldoende ruimte om vragen te stellen. Op bepaalde tijden kun je ervaren hoe de haaien en de flamingo’s worden gevoerd en kun je deelnemen aan de tour door het Sea Aquarium waar je alles te weten komt over de flora en fauna die er is te zien. Het Sea Aquarium is elke dag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en staat garant voor een dag vol plezier.

3.  Christoffel Nationaal park

Christoffelpark is het grootste nationale park van Curacao. Natuurliefhebbers kunnen hier genieten van de vele soorten dieren en planten, die niet gemakkelijk elders op het eiland te vinden zijn. Bijvoorbeeld wilde orchideeën, de palabrua, de zeldzame inheemse kerkuil en de Antilliaanse witstaarthert (waarvan er slechts ongeveer 250 nog van leven) en nog veel meer.
Er zijn acht wandelpaden, zodat de bezoeker de keuze kan maken tussen een eenvoudige wandeling, of bijvoorbeeld een uitdagende wandeling naar de top van de Christoffelberg. Het park organiseert ook speciale activiteiten, waaronder safari’s, herten kijken, presentaties met dieren, grot excursies, een begeleide tour door het park en vele speciale trips zoals volle maan wandelingen en zonsopgang safari’s.

Beklim de Christoffelberg

Onze tip als je de berg wilt beklimmen is om zo vroeg mogelijk met de klim te beginnen. Vanaf 07.30 kunt je door de weeks al de berg beklimmen en in het weekend al vanaf 06.00 uur. Neem vooral veel wate zonnebrand en ook wat te eten mee. Het is een zware tocht omhoog, maar als je het uitzicht ziet is dat het helemaal waard.
Bezoek de website van het National Christoffelpark voor meer informatie.

4.  De Hato Grotten

De Hato Grotten bevinden zich op het noordelijk deel van het eiland, vlakbij Hato airport. Deze grotten werden gebruikt door vluchtende slaven die daar vaak maanden lang bleven wonen. De grotten hebben een oppervlakte van 4900 vierkante meter en er zijn nog rotstekeningen van 1500 jaar oud te zien. Je kunt deze grotten in onder begeleiding van een gids.
De Hato grotten zijn ruim, er is verlichting en er zijn goede wandelpaden aangelegd. Verder zie je er ondergrondse riviertjes en watervallen. Ook huist er een kolonie vleermuizen in de Hato Grotten. De Hato grotten zijn dagelijks geopend van 9:00-16:00 uur, bezoek de website van de Hato Grotten voor meer informatie.

5.  Klein Curacao

Zo’n 10 kilometer voor de kust van Curacao ligt een uniek eiland, Klein Curacao. Het onbewoonde eiland is maar 3 vierkante kilometer groot. Dagelijks varen verschillende boottochten naar Klein Curaçao met compleet verzorgde trips. Een dagtrip naar Klein Curacao is een leuke dag voor alle leeftijden. Je kunt er zwemmen in het blauwe water, zonnen op een hagelwit strand en zeeschildpadden spotten. Voor snorkelaars en duikers biedt Klein Curacao de uitgelezen kans om de helderblauwe onderwater wereld te aanschouwen. Hieronder een aantal boten welke tours aanbieden naar Klein Curacao.

De zee aan de oostkant van  Klein Curacao is erg ruw en de golven komen van verschillende kanten waardoor de grote boten eerder gaan schommelen. Als je wel eens last hebt van zeeziekte drink voor vertrek dan veel mineraalwater. Vermijd koolzuurhoudende dranken, cafeïne houdende dranken en nicotine. Eet een goede maaltijd van te voren en neem voor tijdens de boottrip energierijk voedsel mee. Een pil tegen zeeziekte is ook een verstandig idee. Door deze tips kun je hopelijk zorgeloos genieten van een mooie dagtrip naar Klein Curacao.

6.  De Ostrich Farm

De struisvogelboederij begon op Curaçao om struisvogels te fokken voor het vlees, de huid en de eieren, maar tegenwoordig is het  uitgegroeid tot een populaire attractie. De struisvogels zijn de snelste loopvogels ter wereld en kunnen zo 70 kilometer per uur rennen. Dit en vele andere kenmerken van de struisvogel kun je allemaal ontdekken op deze unieke boerderij.

Tours

Als je de struisvogels van dichtbij wilt bekijken kun je deelnemen aan de safari tour en wordt er met de safaritruck en een gezellige Antilliaanse gids de struisvogelboerderij opgereden. Je krijgt de kans om struisvogels eten te geven. Ook zie je tijdens de safaritour krokodillen die in dienst zijn als afval verwerker. Na de tour kun je in het Zambezi restaurant lekker struisvogel eten of in de souvenirshop een leuk aandenken kopen. De ostrich farm is dagelijks geopend van 9:00 tot 16:30 uur en alleen op vrijdagavond, op reservering, geopend voor diner. Bekijk de website van de ostrich farm voor meer informatie.

7.  Distilleerderij Chobolobo

Blue Curaçao is ongetwijfeld een van de beroemdste likeuren ter wereld. Landhuis Chobolobo, gebouwd in de 19e eeuw, is de thuisbasis van de Genuine Curacao likeur en tevens één van de weinige landhuizen op Curacao dat vrij te bezoeken is.
Een bezoek aan de distilleerderij van de Genuine Curaçao is een reis door de lokale geschiedenis. je leert alles over de Senior likeuren en ervaart de smaak zoals deze al sinds 1896 wordt geproduceerd.

Rondleidingen

Je kunt zelf door de tour lopen, de borden met uitleg lezen en je beleeft veel plezier. Echter, een rondleiding van een van de lokale, deskundige gidsen, biedt je een meer diepgaande ervaring. Naderhand geniet je van een overheerlijke cocktail, natuurlijk gemaakt met de senior likeur. Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00. Chobolobo is toegankelijk voor alle leeftijden en biedt plezier voor de hele familie. Bekijk de website van Chobolobo voor meer informatie.

8.  Willemstad – Punda

Willemstad bestaat uit 2 delen. Punda en Otrabanda (de andere kant). De twee stadsdelen zijn verbonden door de Pontjesbrug (de swinging old lady) en de Julianabrug. Er zijn heel veel leuke dingen te doen en te zien in Punda. De Ronde markt is erg leuk om te gaan kijken. Het is een rond gebouw en binnen verkopen lokale mensen hun spullen. Ook buiten bij de ronde markt vind je vele kraampjes. Je komt zeker met leuke souvenirs thuis. Plasa Bieu kun je heerlijk lokaal eten en is alleen gedurende de dag open. Vele lokale mensen gaan er dan ook lunchen. Er zijn diverse keukens en je kan aan een picknicktafel plaatsnemen. De kaart is lokaal dus als je echt de Curacaose cultuur wilt ervaren moet je zeker een keer gaan lunchen bij Plasa Bieu. Iguana cafe ligt aan de handelskade en heeft een geweldig uitzicht op de Pontjesbrug en de Julianabrug. Ervaar hoe de grote schepen binnen varen onder het genot van een heerlijke cocktail.

Punda Vibes

Punda organiseert elke donderdag het beroemde Punda Vibes-evenement. De winkels zijn dan open, er zijn marktkramen, livemuziek en op het einde een vuurwerkshow. Tijdens je wandeling kom je muurschilderingen tegen en prachtige kunstwinkels van lokale kunstenaars.
Een dag in Punda betekent een dag vol winkels, kunst, bezienswaardigheden ontdekken, zoals de veerboot, en ontspannen bij een van de vele cafés en terrassen.

9. Willemstad – Otrabanda

Met Dushi walks kun je een hele leuke wandeling maken door Otrabanda. Je gaat door straatjes waar je anders niet komt en leert veel over het stadsdeel en de mensen die er wonen. De gouverneur heeft een prachtige locatie aan de Anna Baai. Je hebt een mooi zicht op de Pontjesbrug, de binnenkomende schepen en je kunt er heerlijk eten. Het Riffort is een verdedigingswerk welke in 1828 tot 1829 eeuw is gebouwd door de Nederlanders. Gelegen aan de entree van de St. Anna Baai in Willemstad, had het tot doel om het eiland te verdedigen tegen piraten en andere ongenodigde gasten.  Het Riffort is een onderdeel van de werelderfgoedlijst van Unesco. Je vindt er nu vele winkels en restaurants maar de oude elementen zijn bewaard gebleven dus zeker een bezoekje waard.

10. Aloe Vera Plantage

In het Oosten van Curacao vind je de Aloe Vera plantage. Nabij de Ostrich farm en de kruidentuin van Dina Veerish. Dus zeker een leuke combinatie om deze activiteiten te combineren als je toch in de buurt bent. De plantage is elke dag geopend van 9:00 tot 16:30 uur en kun je gratis bezoeken. De medewerkers geven je graag informatie over de plantage en het productieproces. De Aloe Vera plant heeft zeer gunstige eigenschappen die weefsel verjongen, het lichaam reinigen en zelfs vermoeidheid verminderen.  In de winkel van CurAloe, welke zich op de plantage bevind, heb je vele producten welke je kunt kopen. De medewerkers adviseren je graag over de diverse producten en welke het beste bij jou past.

Na een dagje sight seeing lekker thuiskomen in je eigen vakantiewoning? Bekijk alle villa’s en appartementen op Curacao