Skip to content

Autorijden op Curacao

Autorijden op Curacao verschilt niet heel veel met autorijden in je eigen land. Vele verkeersregels zullen hetzelfde zijn. De verkeersregels en de verkeersborden die je op Curacao ziet, zijn hetzelfde als in Nederland maar er zijn ook verschillen.

Autorijden op Curacao; de verkeersregels

Snelheden:

Binnen de bebouwde kom mag je 40 km per uur rijden. Buiten de bebouwde komt 60 en op autowegen 80.

Voorrang:

Op een kruising hebben bestuurders van rechts GEEN voorrang tenzij met verkeerstekens anders is aangegeven. Soms zijn haaientanden op het wegdek weggesleten, dus neem bij twijfel geen voorrang en let goed op het overige verkeer.

Rotonde:

Bij grotere, ronde rotondes wordt gewoonlijk met een voorrangsbord en/of haaientanden op de weg aangegeven dat bestuurders die op de rotonde rijden, voorrang hebben op bestuurders die de rotonde op willen rijden.
Als er echter geen voorrangsbord en haaientanden aanwezig zijn bij een rotonde, gelden daar dezelfde regels als voor een gewoon kruispunt en hebben bestuurders van rechts voorrang. Dit betekent dat bestuurders die op de rotonde rijden, voorrang moeten verlenen aan bestuurders die de rotonde op willen rijden.

Inhalen:

Je moet links inhalen, maar op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting is rechts inhalen toegestaan.

Geluidssignalen:

Officieel is het geven van geluidssignalen alleen toegestaan als er een direct gevaar voor een aanrijding bestaat. Maar op Curacao wordt er ook vaak als bedankje, indien je voorrang verleent als het niet hoeft, van de claxon gebruik gemaakt.

Parkeren:

Op de meeste plekken kun je vrij parkeren. In Willemstad is het betaald parkeren. De kosten voor 1 uur bedragen 1 ANG. Elk P vak is voorzien van een cijfer. Dit cijfer dien je bij de betaalautomaat in te voeren. Je ontvangt een bonnetje welke je op je dashboard moet leggen. De ‘Parking Autorithy Curacao‘ is vrij streng. Indien geen bon of een verlopen bonnetje dan krijg je een wielklem. Mocht je een wielklem hebben kun je bellen met: 005999 – 4612956
Gratis parkeren nabij de stad? Parkeer dan je auto bij het waaigat. Het is maar een klein stukje lopen en dan bevind je je in hartje centrum Willemstad.

Bijzonderheden

Bij regen worden wegen bijzonder glad in Curaçao. Mocht het regenen dan is het verstandig om je snelheid te beperken en ruim voldoende afstand te houden tot je voorliggers. De remweg wordt aanzienlijk langer bij een nat wegdek.

Autorijden op Curacao met kinderen

Kinderen jonger dan 12 jaar die kleiner zijn dan 1,50 m, moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde zittingverhoger met veiligheidsgordels worden vervoerd.
Kinderen ouder dan 3 jaar en jonger dan 12 mogen, indien er geen passend kinderzitje of passende zittingverhoger aanwezig is, wel vervoerd worden mits zij een veiligheidsgordel dragen. Bij Holiday Rentals Curacao kun je een kinderzitje of stoelverhoger bijhuren voor maar 2,50 euro per dag. Dit kun je bij je offerte aanvraag van je huurauto aangeven.

Pechhulp

Curacao kent een wegenwacht. Deze kunnen je helpen bij pech onderweg op telefoonnummer 9247.
De betrouwbare autoverhuurders zijn allemaal aangesloten bij de wegenwacht. Indien dit niet het geval is dan zul je de wegenwacht ter plaatse moeten betalen. Holiday Rentals is aangesloten bij de wegenwacht. Bekijk ons aanbod huurauto’s op Curacao.

Curacao Road Service

Bij een ongeval en/of schade wordt dit niet geregistreerd door de politie op Curaçao, de Roadservice is daarvoor verantwoordelijk. Bij een aanrijding ontvang je hulp van de ‘Road Service’. Het is belangrijk om te weten dat indien je een aanrijding hebt gehad het voertuig niet verplaatst mag worden. De road service dient te worden gebeld en zal de situatie beoordelen. De Road Service is te bereiken op telefoonnummer: 199.

Tanken

Bij tankstations kan contant worden betaald. Ook worden bij vrijwel alle tankstations creditcards geaccepteerd.
Bij de meeste tankstations met zelfbediening moet je eerst betalen aan de kassa en kun je pas daarna tanken. Als je tank vol is voordat het vooraf betaalde bedrag is bereikt, krijg je bij de kassa het resterende bedrag terug.
Er zijn ook tankstations waar een servicemedewerker voor je tankt. Het is gebruikelijk om deze een fooi te geven.

Huurauto boeken bij holiday rentals curacao

Een betrouwbare huurauto is natuurlijk wel een vereiste. Wij bieden diverse type huurauto’s aan.

Nog even de belangrijke telefoonnummer op een rij:

  • Roadservice: 199
  • Wegenwacht: 9247
  • Wielklem: 005999 – 4612956