Ligging van Curacao

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Samen met Bonaire en Aruba vormt het de bekende ABC eilandengroep, ook wel de benedenwindse eilanden genoemd.

Curaçao is een van de meest zuidelijke eilanden van de Kleine Antillen en ligt in het midden van die groep. Het ligt ongeveer 52 km ten westen van Bonaire, 67 km ten oosten van Aruba en 65 km voor de kust van Venezuela. Bij helder weer kun je Venezuela dan ook zien liggen.

Vliegen vanuit Curacao naar een andere bestemming

Vanuit Curacao heb je vele mogelijkheden om naar andere bestemmingen te reizen. Zo ligt Miami maar op 2,5 uur vliegen van Curacao.
Aruba een half uur en Bonaire ben je al met 20 minuten. Je kan ook denken aan een combinatie reis naar Suriname, de Dominicaanse republiek, Sint Maarten of Cuba. Hieronder vind je een aantal vliegtuigmaatschappijen die vanuit Curacao naar andere bestemmingen vliegen:

 

Waarom Curacao?

Curacao is het grootste eiland van de benendwindse eilanden en er is dan ook heel veel te doen voor jong en oud, voor de actieveling en de rustzoeker. Het is een combinatie van Aruba en Bonaire waar je in het oosten van Curacao volop activiteit, drukte, happy hours, toeristische stranden en winkels zult vinden. Ga je richting Westpunt dan ontdek je de mooie natuur, de rust, idylische strandjes en prachtige duikplekken. 1 week op Curacao is echt te kort om alles te kunnen doen. Wij zien dan ook elk jaar dezelfde gasten terugkomen die verliefd zijn geworden op het eiland en genieten van hun welverdiende vakantie op Curacao. Bekijk ons aanbod Vakantiehuizen op Curacao.