Het weer op Curacao

Het klimaat van Curaçao is Semi-Aride ofwel een droog klimaat met zeer weinig neerslag. Het kent een regen seizoen wat in dit geval wil zeggen dat er eens een bui kan vallen, in de maanden Oktober tm December. Die buien vallen dan meestal 's nachts en zijn eigenlijk heerlijk verfrissend. De buien die er vallen zijn vaak heftig en duren niet lang. Tip; mocht het in het oosten regenen dan kan het heel goed zijn dat in het westen het zonnetje schijnt, de regenbuien zijn zeer plaatselijk dus no worries. Verplaats jezelf gewoon naar de zon. Let wel op want bij regen zijn de wegen hier glad, je kan het vergelijken met ijzel in Nederland. Benieuwd naar de weersverwachtingen de komende dagen, bekijk het weer op de website van weerplaza.

Droge perioden met een lekker windje

De maanden februari tot en met juni zijn droog te noemen en valt er nauwelijk regen.
De passaatwinden brengen overdag heerlijke verkoeling en zorgen 's nachts voor warmte; ook 's nachts blijft de temperatuur schommelen rond de 25 °C. De gemiddelde dag temperatuur is 31 °C en is nagenoeg elke maand van het jaar gelijk. Doordat vooraf aan deze periode vele regen is gevallen is in deze periode het eiland ook erg mooi groen.

Zijn er orkanen op Curacao?

De benedenwindse eilanden, waaronder Curacao, hebben geen last van orkanen. De bovenwindse eilanden zoals Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba hebben dat wel. Het orkaanseizoen begint in augustus en eindigt in oktober. De wind trekt dan weg van de benedenwindse eilanden, dit maakt dat deze periode de warmste periode van het jaar is op Curacao.

Kortom, voor elke periodde valt iets te zeggen maar de temperatuur blijft over het algemeen gelijk waarmee Curacao een top bestemming is voor degenen die op zoek zijn naar een heerlijke zonvakantie.

Bekijk vakantiehuizen curacao, villa's en appartementen op Curacao en ga genieten van een heerlijke zonvakantie in de Caribbean!