Covid19

Huidige situatie Covid19 Curacao

Laatste update corona Curacao: donderdag 3 september

De grenzen van Curacao zijn per 1 juli weer open. Lange tijd waren er geen lokale besmettingen van covid19 op covid19 curacaoCuracao. Per 21 augustus is er een eerste lokale besmetting van corona op curacao geconstateerd. Tot op heden geen grote uitbraak en geen ziekenhuisopnames, wat positief is! Vooralsnog dus geen reden tot ongerustheid. Op dit moment is alles gewoon open en zijn alleen de grote evenementen niet toegestaan en 'gesloten' clubs mogen niet open. Dit zijn plekken waar het meeste risico is op besmettingen. Restaurants, bars etc. waar je in de openlucht kunt zitten zijn wel toegankelijk.

Op Curacao geldt een 2 meter afstands regel en buiten zijn groepen van maximaal 25 personen toegestaan. Inmiddels is de gezondheidszorg op Curacao zo ingericht dat de juiste hulp geboden kan worden indien nodig.

De huidige situatie voor toeristen Covid19 Curacao

 • Per 1-7-2020 zijn toeristen uit onderstaande landen weer welkom zonder een verplichte Qurantaine

Landen die welkom zijn op Curacao zonder verplichte qurantaine

 • Curacao is in juli gestart met in totaal maximaal 10.000  reizigers toe te laten van bovengenoemde landen, dit om het risico zoveel mogelijk te beperken in het belang van de volksgezondheid. Afhankelijk van het verloop zal gekeken worden of men meerdere toeristen en/of andere landen ook toe zal laten.
 • Alle officiele berichtgeving kun je lezen op de website van Gobiernu.

Wat de doen voor vertrek:

1. PCR TEST Covid19

Om te kunnen reizen moet je 72 uur voor vertrek een PCR test laten doen in Nederland. De uitslag wordt voor vertrek door de vliegtuigmaatschappij gecontroleerd en dient uitgeprint meegenomen te worden. Bij aankomst op Curacao mag de uitslag niet ouder zijn dan 3 dagen. Wij adviseren dan ook om niet te lang te wachten met het maken van een afspraak. Alleen kinderen tot 1 jaar zijn vrijgesteld. Is de uitslag negatief dan mag je afreizen naar Curacao zonder quarantaine verplichtingen. Van onderstaande instanties is bekend dat zij de PCR test uitvoeren:

 • TUI biedt de tests gratis aan indien je met hen reist, je vind hier meer informatie over de PCR test via TUI.
 • Corendon biedt de test aan voor iedereen, ook al heb je niet bij hen geboekt. De kosten bedragen €89,50. Je     
  kan via het aanmeldformulier een afspraak maken.
 • Vind de dichtsbijzijnde locatie via het huisartsenlab. De test kost €89,50.
 • Bij het coronalab (Science park Amsterdam) kun je nu al tests doen en online een afspraak maken. Vanaf 23
  juni ook bij de Traveldoctor op de locaties Den Bosch, Venray en Eindhoven airport. De kosten bedragen
  €149,95 . Kinderen onder de 18 jaar krijgen 25% korting.
 • Bij het KLM Healt Centre kun je de test ook laten afnemen, de kosten bedragen op dit moment €179,-.

2. ED KAART

Reminder; vergeet niet je ED kaart in ieder geval 24 uur voor vertrek online in te vullen. Sinds oktober 2019 kun je deze alleen nog maar online invullen en krijg je geen formulier meer in het vliegtuig. Het voordeel is dat je gebruik kunt maken van de E-gates en het douaneproces sneller verloopt. Had je de ED card al VOOR 25 juni ingevuld dan moet je het opnieuw invullen. De ED card is onlangs gewijzigd.

3. PCL formulier

Ook dien je maximaal 48 uur voor vertrek het PCL (passenger Locater Form) formulier in te vullen. Het PCL formulier kun je hier downloaden, invullen en weer uploaden. Neem het ingevulde formulier ook uitgeprint mee op reis.

4. Reisverzekering

Je moet kunnen aantonen dat je een reis- medische verzekering hebt zodat je gedekt bent tegen eventuele medische kosten op Curacao. *Tip: Let op dat je verzekering een werelddekking heeft.

Eenmaal op Curacao

 • Gedurende je vlucht is het verplicht om een mondkapje te dragen, eenmaal op curacao aangekomen niet. Neem voldoende mondkapjes mee, ook voor de terugreis.
 • Op Curacao wordt een ieder gevraagt om zich aan de 'social distancing' afspraken te houden, in het belang van de volksgezondheid.

*Wij doen ons best om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien van wat er op dit moment bekend is. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Huidige reserveringen gedaan voor 15 maart 2020

Tot op de dag van vandaag hebben wij met al onze gasten persoonlijk contact en komen wij tot gepaste oplossingen. Gasten hebben eerst navraag gedaan bij hun reis- en annuleringsverzekering. In sommige situaties valt deze situatie binnen je reis- en annuleringsverzekering. Heb je vragen over je huidige reservering dan vragen wij je om contact met ons op te nemen. Wij zullen je zo spoedig mogelijk voorzien van een reactie.  

Nieuwe reserveringen na 15 maart 2020

Het zijn onzekere tijden... We denken graag met je mee om toch weer naar die welverdiende vakantie op Curacao uit te kijken zonder dat je daarbij een financieel risico loopt. Vele gasten vragen ons dat ze graag hun vakantiehuis op Curacao willen reserveren maar het moeilijk vinden om dat op dit moment te doen omdat we met z’n allen niet weten hoelang deze crisis, en de daarbij behorende reisbeperkingen, gaan duren. Dat begrijpen wij. Kun je vanwege Covid19 niet afreizen naar Curacao dan mag je bij Holiday Rentals Curacao kosteloos annuleren/omboeken. Om je vakantiehuis vast te kunnen leggen dien je wel de aanbetaling te doen.  Dit geldt voor alle nieuwe reserveringen die vanaf 15 maart 2020 zijn gemaakt. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen op Curacao en kijk uit naar die heerlijke vakantie op het altijd zonnige Curacao.  

Update na 8 juni:

Nu bekend is dat je, zonder quarantaine verplichting, mag afreizen naar Curacao vervalt daarmee de voorwaarde dat je kosteloos kunt annuleren vanwege covid19. Wordt je vlucht omgeboekt naar een andere dag en moet je daardoor ook je vakantiewoning omboeken rekenen wij daar geen kosten voor.

Boek veilig en vertrouwd met onze SGR Garantie.

Vakantie geboekt? Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is. SGR staat garant. Komt jouw reisorganisatie in financiële problemen? Geen zorg. Zelfs als ze failliet gaan wordt je reis gewoon uitgevoerd of terugbetaald. En het mooie is, dat kost je niets. Boek dus altijd bij een aangesloten reisorganisatie. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij antwoorden je zo spoedig mogelijk.