Covid19 Curacao

De huidige situatie van covid19 op Curacao. Je kan nog heerlijk je vakantie vieren ondanks de enkele corona gevallen die er nu zijn.

Covid19

Huidige situatie Covid19 Curacao

Laatste update corona Curacao: 22 februari 2021

In de persconferentie van 12 januari 2021  heeft Nederland besloten om geen versoepelingen door te voeren tot in ieder geval 8 februari.

Het aantal besmettingen op Curacao is dermate gedaald dat Curacao officieel weer een code geel heeft gekregen.

Wat betreft het reizen zijn alle landen door Nederland op code oranje gezet. Reizen wordt afgeraden maar is WEL mogelijk.  

Je bent gewoon verzekerd vanuit je basisverzekering. Sommige reisverzekeraars bieden alleen dekking die niet met Corona te maken hebben anderen dekken geheel niets.We adviseren om bij je eigen reisverzekering je te laten informeren zodat je goed op de hoogte bent en waarnodig je verzekering aan kan passen zodat je alsnog goed verzekerd op reis kunt gaan. OOM verzekeringen biedt ook een tijdelijke verzekering aan die aan Corona gerelateerd zijn.

Sinds 8 januari hoef je bij vertrek vanuit Curacao naar Nederland geen PCR test meer te doen. Ook de 10 dagen thuisquarantaine is afgeschaft. De reden is dat het aantal besmettingen op Curacao enorm is gedaald.

Maatregelen die er op dit moment gelden op Curacao

Onderstaande maatregelen gelden nu op Curacao.

 • Er is een avondklok ingesteld van 23:00 - 04:30.
 • Het verbod op alchohol verkoop is alleen nog van toepassingen tussen 23:00 en 4:30 uur.
 • Snacks, bars, cafés en strandclubs mogen tot 19:00 uur open blijven en verlenen hun diensten uitsluitend middels afhalen, bezorging, ‘curbside pick-up’ (bezorging bij uw auto);
 • Restaurants die volgens hun vergunning zitplaatsen hebben in de open lucht of op een terras mogen 50% van die zitplaatsen beschikbaar stellen tot maximaal 50 personen. Restaurants met alleen een binnen ruimte mogen uitsluitend bezorgdiensten, ‘curbside pickup’, afhalen en ‘drive-thru’ aanbieden, als er al een drive-through is. Het is niet toegestaan om binnen te eten of te drinken;
 • Restaurants mogen open volgens hun vergunning, maar niet later dan tot 22:00 uur.
 • Trùks di pan verlenen hun diensten uitsluitend middels afhalen, bezorging en ‘curbside pickup’ tussen 18:00 en 22:00 uur

Op Curacao geldt een 2 meter afstands regel en in publieke ruimtes en op de openbare weg en stranden zijn groepen van maximaal 4 personen toegestaan. Indien men onder 1 dak woont is dit niet van toepassing.
Een mondkapje is verplicht vanaf 18 jaar en ouder bij een bezoek aan winkels en supermarkten.

Wat de doen voor vertrek naar Curacao:

Via dicardcuracao doorloop je de diverse stappen:

 1. PCR test uploaden
 2. Gezondheidsverklaring invullen
 3. PCL (passenger locater form) formulier invullen

Al deze documenten dien je ook uitgeprint mee te nemen. Deze worden door de vliegtuigmaatschappij bij check in gecontroleerd en ook bij aankomst door de Douane op Curacao.

1. PCR TEST Covid19

Om te kunnen reizen moet je 72 uur voor vertrek een PCR test laten doen in Nederland. De uitslag wordt voor vertrek door de vliegtuigmaatschappij gecontroleerd en dient uitgeprint meegenomen te worden. Bij aankomst op Curacao mag de uitslag niet ouder zijn dan 3 dagen. Wij adviseren dan ook om niet te lang te wachten met het maken van een afspraak. Alleen kinderen tot 1 jaar zijn vrijgesteld. Is de uitslag negatief dan mag je afreizen naar Curacao zonder quarantaine verplichtingen. Van onderstaande instanties is bekend dat zij de PCR test uitvoeren:

 • TUI biedt de tests gratis aan indien je met hen reist, je vind hier meer informatie over de PCR test via TUI.
 • Vind de dichtsbijzijnde locatie via het huisartsenlab. De test kost €125,00.
 • Bij het coronalab (Science park Amsterdam) kun je nu al tests doen en online een afspraak maken. Vanaf 23
  juni ook bij de Traveldoctor op de locaties Den Bosch, Venray en Eindhoven airport. De kosten bedragen
  €149,95 . Kinderen onder de 18 jaar krijgen 25% korting.
 • Bij het KLM Healt Centre kun je de test ook laten afnemen, de kosten bedragen op dit moment €145,-.

2. Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring kun je vooraf al downloaden op de site van het RIVM en dien je ook via digicardcuracao online in te vullen. Print deze 2x uit want ook voor de terugreis moet je de gezondheidsverklaring weer invullen.

3. PCL formulier

Ook dien je maximaal 48 uur voor vertrek het PCL (passenger Locater Form) formulier in te vullen.  Neem het ingevulde formulier ook uitgeprint mee op reis.

Reisverzekering

Je moet kunnen aantonen dat je een reis- medische verzekering hebt zodat je gedekt bent tegen eventuele medische kosten op Curacao. *Tip: Let op dat je verzekering een werelddekking heeft.

Eenmaal op Curacao

 • Gedurende je vlucht is het verplicht om een mondkapje te dragen. Neem voldoende mondkapjes mee, ook voor de terugreis.
 • Op Curacao wordt een ieder gevraagt om zich aan de 'social distancing' afspraken te houden, in het belang van de volksgezondheid.

*Wij doen ons best om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien van wat er op dit moment bekend is. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Huidige reserveringen gedaan voor 15 maart 2020

Tot op de dag van vandaag hebben wij met al onze gasten persoonlijk contact en komen wij tot gepaste oplossingen. Gasten hebben eerst navraag gedaan bij hun reis- en annuleringsverzekering. In sommige situaties valt deze situatie binnen je reis- en annuleringsverzekering. Heb je vragen over je huidige reservering dan vragen wij je om contact met ons op te nemen. Wij zullen je zo spoedig mogelijk voorzien van een reactie.  

Nieuwe reserveringen na 15 maart 2020

Het zijn onzekere tijden... We denken graag met je mee om toch weer naar die welverdiende vakantie op Curacao uit te kijken zonder dat je daarbij een financieel risico loopt. Vele gasten vragen ons dat ze graag hun vakantiehuis op Curacao willen reserveren maar het moeilijk vinden om dat op dit moment te doen omdat we met z’n allen niet weten hoelang deze crisis, en de daarbij behorende reisbeperkingen, gaan duren. Dat begrijpen wij. Kun je vanwege Covid19 niet afreizen naar Curacao dan mag je bij Holiday Rentals Curacao kosteloos annuleren/omboeken. Om je vakantiehuis vast te kunnen leggen dien je wel de aanbetaling te doen.  Dit geldt voor alle nieuwe reserveringen die vanaf 15 maart 2020 zijn gemaakt. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen op Curacao en kijk uit naar die heerlijke vakantie op het altijd zonnige Curacao.  

Update na 8 juni:

Nu bekend is dat je, zonder quarantaine verplichting, mag afreizen naar Curacao vervalt daarmee de voorwaarde dat je kosteloos kunt annuleren vanwege covid19. Wordt je vlucht omgeboekt naar een andere dag en moet je daardoor ook je vakantiewoning omboeken rekenen wij daar geen kosten voor.
Zolang Curacao op code geel staat en je kiest er toch voor om niet te willen komen dan kan er geannuleerd worden volgens de voorwaarden.
Indien Curacao op code oranje zou komen te staan dan is het nog wel mogelijk om naar Curacao af te reizen maar indien je dit niet wilt dan kun je kosteloos je boeking verplaatsen naar een ander moment of de gelden retour ontvangen.

Boek veilig en vertrouwd met onze SGR Garantie. sgr

Vakantie geboekt? Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is. SGR staat garant. Komt jouw reisorganisatie in financiële problemen? Geen zorg. Zelfs als ze failliet gaan wordt je reis gewoon uitgevoerd of terugbetaald. En het mooie is, dat kost je niets. Boek dus altijd bij een aangesloten reisorganisatie. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij antwoorden je zo spoedig mogelijk.