Covid19 Curacao

De huidige situatie van covid19 op Curacao. Je kan nog heerlijk je vakantie vieren op dushi Curacao waar alles zich buiten afspeelt

Covid19

Huidige situatie Covid19 Curacao

Laatste update corona Curacao: 9 januari 2022.

Curaçao is vanaf 15 mei officieel weer een code geel land (laag risico land)! Lees op nederland wereldwijd de officiele berichtgeving.

Curacao ziet Nederland ook als code rood land. Op de website van Curacao: covid19.cw kun je alles lezen met betrekking tot het coronavirus, de maatregelen, de reisvereisten en de laatste besmettingscijfers.

De maatregelen in het kort op Curacao

  • PCR test voor mensen van 12 jaar en ouder (48 uur voor vertrek) en een antigeen test (3 dagen na aankomst op Curacao) nog verplicht.
  • Er is een avondklok vanaf 22:00 uur tot 04:30 uur.
  • Mondkapjes zijn nog verplicht in winkels/supermarkten.

Wat de doen voor vertrek naar Curacao:

Via dicardcuracao doorloop je de diverse stappen:

  1. Immigratiekaart invullen
  2. PCL (passenger locater form) formulier 48 uur voor vetrek invullen
  3. PCR test 48 uur voor vertrek OF antigeen test 24 uur voor vertrek laten doen en vervolgens uploaden in het PLC formulier
  4.  Afspraak Antigeen test op Curacao: Alle reizigers uit een hoog risicogebied die naar Curaçao komen drie dagen na aankomst een antigeentest laten doen. De afspraak moet 48 uur vóór vertrek gemaakt zijn via de online registratie ten behoeve van de Passenger Locator Card (je kan dus bij het invullen van het PCL formulier zelf je locatie kiezen). Uitgezonderd zijn kinderen onder de 12 jaar die geen covid-symptomen hebben. De kosten van een Antigeen test liggen rond de 16,50 euro.

Al deze documenten dien je ook uitgeprint mee te nemen. Deze worden door de vliegtuigmaatschappij bij check in gecontroleerd en ook bij aankomst door de Douane op Curacao.

Wat te doen als je vanuit Curacao naar Nederland vertrekt:

Per 8 augustus ben je bij terugkomst vanuit Curaçao verplicht om bij terugkomst in Nederland een coronabewijs te laten zien. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar. Als coronabewijs wordt gezien:
– Een vaccinatiebewijs. Dit is te regelen via de CoronaCheck-app (digitaal) of via CoronaCheck.nl (printen).
– Een herstelbewijs
– Een negatieve uitslag van een coronatest. Dit mag een PCR-test zijn (afgenomen binnen 48 uur voor vertrek) of een Antigeentest (afgenomen binnen 24 uur voor vertrek).

Reisverzekering

Je moet kunnen aantonen dat je een reis- medische verzekering hebt zodat je gedekt bent tegen eventuele medische kosten op Curacao. *Tip: Let op dat je verzekering een werelddekking heeft.

*Wij doen ons best om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien van wat er op dit moment bekend is. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Nieuwe reserveringen na 15 maart 2020

Het zijn onzekere tijden... We denken graag met je mee om toch weer naar die welverdiende vakantie op Curacao uit te kijken zonder dat je daarbij een financieel risico loopt. Vele gasten vragen ons dat ze graag hun vakantiehuis op Curacao willen reserveren maar het moeilijk vinden om dat op dit moment te doen omdat we met z’n allen niet weten hoelang deze crisis, en de daarbij behorende reisbeperkingen, gaan duren. Dat begrijpen wij. Kun je vanwege Covid19 niet afreizen naar Curacao vanwege de slechte situatie op Curacao (code oranje) dan mag je bij Holiday Rentals Curacao kosteloos omboeken of annuleren. Om je vakantiehuis vast te kunnen leggen dien je wel de aanbetaling te doen.  Dit geldt voor alle nieuwe reserveringen die vanaf 15 maart 2020 zijn gemaakt. Bekijk het aanbod van vakantiehuizen op Curacao en kijk uit naar die heerlijke vakantie op het altijd zonnige Curacao.  

Update na 8 juni 2020:

Zolang Curacao op code geel staat en je kiest er toch voor om niet te willen komen dan kan er geannuleerd worden volgens de voorwaarden.
Indien Curacao op code oranje zou komen te staan dan is het nog wel mogelijk om naar Curacao af te reizen! Indien je dit niet wilt dan kun je kosteloos je boeking verplaatsen naar een ander moment of de gelden retour ontvangen.

Boek veilig en vertrouwd met onze SGR Garantie. sgr

Vakantie geboekt? Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is. SGR staat garant. Komt jouw reisorganisatie in financiële problemen? Geen zorg. Zelfs als ze failliet gaan wordt je reis gewoon uitgevoerd of terugbetaald. En het mooie is, dat kost je niets. Boek dus altijd bij een aangesloten reisorganisatie. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij antwoorden je zo spoedig mogelijk.