Algemene informatie Curacao

Het eiland Curacao

 Curaçao is het grootste eiland van de 3 benedenwindse eilanden, gelegen in de Caribische zee, met een oppervlakte van 444 km2 (65 km lang en 15 kilometer op z'n breedst). Daarnaast bestaat ook nog het onbewoonde eiland 'Klein Curacao'. Het eiland is nog geen 2 vierkante kilometer groot en een veel bezochte plek door de toerist. Curaçao is een land binnen het koninkrijk der Nederlanden, en was tot Oktober 2010 onderdeel van de Nederlandse Antillen. Nu is het een autonoom land binnen het koninkrijk der Nederlanden.

De Vlag van Curacao

De vlag van Curacao stelt de blauwe hemel en zee voor die worden gescheiden door de gele streep: de zon. De grote ster staat voor Curacao en de kleine ster voor en het onbewoonde eiland “Klein Curacao”. Elk jaar, op 2 juli, wordt de dag van de vlag gevierd (dia di bandera).

De hoofdstad van Curacao

De hoofdstad van Curacao is Willemstad. Willemstad staat op de wereld erfgoedlijst en is daarmee een lust voor het oog voor elke toerist. Willemstad is verdeeld in 2 wijken. Punda en Otrabanda (andere kant). Lopend kun je beide wijken bereiken middels de beroemde Pontjesbrug. Met de auto rijd je over de inmens hoge Julianabrug.

Nationaliteiten

Curacao heefft op dit moment zo'n 158.00 inwoners van meer dan 100 diverse nationaliteiten.

Religie

Het geloof is voor vele inwoners erg belangrijk. Zo'n 80% van de inwoners is Rooms Katholiek.